Site pictogram Colombiaans.nl

De Top-5 beste Colombiaanse steden om te wonen

globalsoccershop

Colombia.com presenteerde net de Top-5 beste Colombiaanse steden om te wonen op een rij. Hierbij werden 25 variabelen gebruikt om tot een top-5 te komen. Er werd onder meer gekeken naar veiligheid, mobiliteit en kwaliteit van onderwijs.

Hierbij werd ook gekeken naar de besteding van gemeentegelden, cultuur van de stad en de uitwerking van regeerkeuzes van burgemeesters en wethouders.

Er werd onderzoek gedaan in Bogotá, Cartagena, Medellin, Cali, Barranquilla, Ibague, Valledupar, Pereira, Bucaramanga en het grootstedelijk gebied, Manizales en Yumbo (Valle). Laten we snel gaan kijken naar de resultaten van de top-5 beste Colombiaanse steden om te wonen.

5 Valledupar

Op nummer 5 vinden we Valledupar. Valledupar is de hoofdstad van het departement Cesar en gevestigd in het noordoosten van de Caribische kust. Hier is tevens het muziekgenre Vallenato ontstaan.

4 Barranquilla

Barranquilla wordt beschouwd als ‘Ciudad de la Alegria’ en belangrijke stad die veel cultuur met zich meebrengt. Het Carnaval de Barranquilla behoort tot een van de belangrijkste culturele erfgoed van Colombia (erkend door UNESCO). Barranquilla is met zijn herenhuizen, levendige cultuur en stadscentrum een goede nummer 4. Ook komt hier binnenkort een museum voor Carnaval.

Meer nieuwsberichten over Barranquilla

3 Pereira

In het koffiegebied ligt de stad Pereira. De hoofdstad van departement Risaralda is een dichtbevolkte stad. Het staat bekend om zijn koffie, maar ook warmwaterbronnen, warme mensen, unieke cultuur en besneeuwde bergtoppen. Daarnaast vind je er meerkleurige watervallen en prachtige beboste gebieden.
Meer nieuwsberichten over Pereira

2 Manizales

In het departement Caldas ligt een andere belangrijke koffiestad. Manizales is met zijn hoogteverschillen van groot belang als het gaat om economische activiteit, industrie, cultuur en toerisme. De stad is gesticht in 1849 door kolonisten uit Antioquia. De “Stad van de Open Deuren” ontleent zijn bijnaam door de granieten stenen en mineralen zoals mica, veldspaat en kwarts. Een van deze pindavormige type steen noemde men vroeger Manizal, vandaar dat men meerdere van dit type minteralen, Manizales, noemden.

1 Medellín

De stad waar je volgens het onderzoek het beste kunt wonen in Colombia is Medellín. Deze stad is ondertussen een zeer gewaardeerde bestemming voor toeristen. Er heerst een aangenaam klimaat, is gelegen in een dal omgeven met groene bergen. Medellín heeft iets meer dan 2 miljoen inwoners en staat bekend om de warmte van de mensen. Daarnaast is de stad onderhevig aan een positieve imagoverandering en staat over enkele jaren bekend als vakantiebestemming waar veel te zien en te doen is.

Meer nieuwsberichten over Medellín

Krijg je niet genoeg van Colombia? Koop dan het tijdschrift Bolívar

De Top-5 beste Colombiaanse steden om te wonen

Foto’s see colombia travel, wikipedia, colombia.com

Mobiele versie afsluiten