Site pictogram Colombiaans.nl

Toch kluis gevonden in voormalig huis van Pablo Escobar

kluis pablo escobar
globalsoccershop

De vreugde was groot toen Amerikaans zakenman Christian de Berdouare de tweede kluis vond. Eerder had hij al een kluis gevonden maar die bleek leeg. Het voormalige huis in Miami beach van Pablo Escobar kocht De Berdouare in 2014 voor 10 miljoen dollar. Hij gaf toentertijd experts de opdracht om het huis en omgeving rondom het huis te onderzoeken met metaaldetectoren en sensoren hopende om interessante dingen te vinden.

Van Pablo Escobar is bekend dat hij in het verleden over zoveel geld beschikte dat hij regelmatig een huis kocht om hier geld in te verstoppen in muren, vloeren en daken. Later kocht hij opslaggebouwen om zijn geld in op te slaan. Er wordt ook weleens gezegd dat maar liefst 10% van zijn totale kapitaal verloren is gegaan door de aanwezigheid van muizen die zijn cash geld vrolijk opaten.

De Berdouare vertelt aan The Daily Mirror: ‘Toen we een muur gingen slopen, raakte een stuk puin de fundering waardoor de vloer zakte’. ‘Toen ik iets grijzig zag pakte ik een graafmachine.’ ‘Het bleek een kluis en ik begon te gillen.’ Bij nader onderzoek bleek de kluis ruim 300 kilo te wegen. Maar de kluis openen lukte tot dusver nog niet. ‘Pablito is nu mijn beste vriend’.


Wat er in de verborgen kluis zit is op dit moment nog een groot mysterie. De bedoeling is om het huis plat te leggen en er een nieuw optrekje op te bouwen. Ondertussen worden de avonturen van het afbreken van het huis en het verhaal van de kluis zorgvuldig vastgelegd op video. Hiervan wordt een documentaire gemaakt. Pas als de documentaire klaar is wordt de kluis geopend. De villa wordt nu 24 uur per dag bewaakt. Het huis was tussen 1980 – 1993 in handen van Pablo Escobar. Na de dood van de drugsbaron kwam het huis in handen van de Amerikaanse regering en werd het later verkocht.

foto’s: EPA, EP en FOX Baltimore

Mobiele versie afsluiten