Site pictogram Colombiaans.nl

Studenten beledigd door naam koffiebar Escobar uit Delft

globalsoccershop

De Delta van TU Delft schreef vanmorgen dat Latijns-Amerikaanse studenten van de Latitud (The Latin American Student Association of Delft) klagen over de naam van de koffiebar op hun campus.

Tijdens de zomer ontving deze Latijns-Amerikaanse studentenvereniging veel klachten over de naam van de bar die gevestigd is aan de Stieltjesweg 226. De studenten waren beledigd dat de koffiebar, genaamd Escobar hun dubbelzinnige naam benadrukte door middel van Colombiaanse koffie én een kaart van Colombia in de bar.

Studenten vinden dat het concept van de koffiebar teveel neigt naar verheerlijking van de Colombiaanse narcoboef en hiermee de negatieve beeldvorming van Colombia weer oplaait. Garzón Amórtegui trok de stoute schoenen aan en ging voor de opening van de bar verhaal halen. ‘Waarom de naam Escobar?’ “Nou meneer, de naam staat voor een espresso coffee bar”. ‘Okay, maar denk je niet dat mensen eerder denken aan een drugsdealer?’ Het antwoord? “Nee”.

Naamsverandering

Delta, dat dit Engelstalige artikel schreef, gaf aan koffiebar Escobar de kans om zijn verhaal te doen, maar men had geen behoefte aan een reactie. Masterstudent Juan David Godoy Landinez zegt; ‘Men zegt niets over de connectie en dubbelzinnigheid van de naam, maar als je in de bar bent zie je dat zij foto’s gebruiken in een grid die ook gebruikt wordt in de Narcos-trailer. Latitud heeft de TU Delft gevraagd te bemiddelen om de naam van de bar te veranderen. Echter is koffiebar Escobar niet gerelateerd aan de TU Delft en mag men in principe haar gang gaan.

Bron: Delta TU Delft
foto: Connie van Uffelen

Mobiele versie afsluiten