Site pictogram Colombiaans.nl

Soldaten Colombia dood na landing met helikopter in mijnenveld

globalsoccershop

Vier Colombiaanse militairen zijn maandag omgekomen nadat hun helikopter was geland in een mijnenveld. Zes militairen raakten gewond. De autoriteiten houden de linkse rebellenbeweging FARC verantwoordelijk voor het incident.

De helikopter was onderweg naar de roerige regio Catatumbo. De militairen zouden daar ingenieurs begeleiden die een oliepijpleiding moesten repareren. De leiding raakte onlangs beschadigd bij een bomaanslag van de FARC.

Het was maandag het dodelijkste incident sinds de FARC in mei een bestand opzegde dat was ingesteld in verband met vredesgesprekken met de regering.

Wapens

De FARC zei de wapens weer op te pakken als reactie op een luchtaanval van de regering op een kamp van de rebellen, waarbij 26 mensen omkwamen. Onder de doden was een gezant van de FARC die eerder aanwezig was bij de vredesgesprekken in Cuba.

Hoewel niemand verwacht dat de vredesgesprekken worden gestaakt is de hoop op een akkoord wel tanende. Aan de onderhandelingstafel wordt weinig vooruitgang geboekt en met de verkiezingen in oktober in Colombia bestaat de kans dat hardliners die tegen de onderhandelingen gekant zijn meer macht vergaren.

bron: Nu

Mobiele versie afsluiten