Site pictogram Colombiaans.nl

Scania levert 147 Euro 6-bussen aan Colombia

globalsoccershop

COLOMBIA – De Colombiaanse stad Cartagena gaat gebruik maken van 147 Scania Euro 6-bussen, rijdend op gas. Cartagena heeft gekozen voor Scania als de exclusieve provider voor het gloednieuwe Bus Rapid Transport (BRT) systeem, genaamd Transcaribe. Scania levert bussen aan de stad, maar tekent ook voor service en onderhoud.

Cartagena heeft vertrouwen in Scania omdat deze expert is in het leveren van oplossingen voor duurzaam vervoer, voor steden over de hele wereld.

De bussen zijn voorzien van de nieuwste emissie-arme technologie voor stadsvervoer en voldoen aan de meest veeleisende emissienormen in Europa. Door deze bussen in te zetten, wordt Cartagena de eerste stad in Colombia die bussen op gas laat rijden in het stadsvervoer. Dit zal de uitstoot van emissie die de huidige vloot van de stad produceert aanzienlijk verminderen; Cartagena zet hiermee de standaard voor duurzaam vervoer in Colombia.

“Scania Euro 6-bussen die op gas rijden zijn al lang een realiteit in het stedelijk vervoer in Europa en nu is het tijd voor Colombia om hiervan te profiteren. We zetten een nieuwe standaard voor duurzaam vervoer in het land”, zegt Benoit Tanguy, Managing Director van Scania in Colombia. “De technologie is geschikt voor stadscentra vanwege de lage uitstoot van emissie en lawaai.”

Alle bussen gaan het Scania Fleet Management Systeem gebruiken. Dit systeem geeft real-time gegevens van de voertuigen over zaken zoals brandstof-verbruik, routes, servicebehoeften en het gedrag van de chauffeur.

In de tweede helft van dit jaar kunnen de eerste Euro 6-bussen van Scania ingezet worden in Cartagena.

Mobiele versie afsluiten