Site pictogram Colombiaans.nl

Santos belooft wederopbouw Mocoa

globalsoccershop

President Santos is op werkbezoek geweest in het getroffen Mocoa. Hij beloofde elke familie per huishouden een slordige 5000,- euro per gezin en zei de stad Mocoa zo snel mogelijk te willen herbouwen. Daarnaast zei Santos de prioriteit te zullen geven aan het bouwen van een nieuw ziekenhuis met moderne faciliteiten.

Een typische Spaanse gezegde luidt: ‘Alleen magere honden krijgen vlooien’. Zo is het misschien ook wel, de mensen die het slecht hebben, krijgen het vaak nog slechter. De twijfelachtige staat van veel huizen in Mocoa werden als pluisjes in de wind weggevaagd door de drie rivieren die afgelopen weekend doorbraken en ruim 17 wijken compleet van de kaart veegden. Het dodenaantal staat op dit moment op 210, maar kan door modder en puin nog oplopen. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ruim 40 kinderen. ABC News spreekt zelfs van 273 doden, maar dit moet nog bevestigd worden.

Ondertussen wordt er met man en macht gewerkt aan het zoeken naar overlevenden en het opruimen van de puinhoop die de natuurramp met zich mee heeft gebracht. Men vermoed dat er nog veel overledenen onder het puin vandaan gehaald zullen worden omdat er nog veel mensen vermist zijn. Ondertussen is er al dagenlang geen schoon drinkwater en elektriciteit aanwezig in de stad die voor het weekend nog meer dan 40.000 inwoners had. Van de meer dan 200 gewonden is het leeuwendeel overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.

—————————————
UPDATE: WELLICHT NEDERLANDSE VERMIST
—————————————

We krijgen net het bericht door dat er wellicht ook een Nederlandse is vermist. Het gaat om Yaala Szomoru. Men heeft haar foto bekend gemaakt via Facebook.

—————————————
UPDATE: NEDERLANDSE TERECHT
—————————————

Foto AP

Mobiele versie afsluiten