Site pictogram Colombiaans.nl

Raakt Colombiaans ex-international Mondragón zijn record kwijt?

Raakt-Colombiaans-ex-international-Mondragon-zijn-record-kwijt
globalsoccershop

Bondcoach Pékerman kreeg een dikke kus en keeper Ospina een dikke knuffel. Het zou er echt van gaan komen. Faryd Mondragón was dat dat moment met 43 jaar en drie dagen de oudste speler op een WK. Mondragón pakte het record ‘Oudste speler op een WK’ op het WK van 2014 tegen Japan. Echter staat hij op het punt datzelfde record vier jaar na dato te gaan verliezen.

Loopbaan Faryd Mondragón

Faryd Mondragón speelde in totaal 56 interlands voor Colombia. In Europa speelde hij onder andere voor Real Zaragoza, FC Metz en Galatasaray. Niet slecht voor een Colombiaanse keeper. Waar zijn loopbaan in 2014 als een nachtkaars leek uit te gaan, kreeg hij de kans van Pékerman deel te nemen aan het WK’14 in Brazilië. De doelman met een Libanese achtergrond kreeg op die bewuste 25 juni 2014 de kans om in de 83e minuut Ospina te vervangen. Hij deed dit uiteraard gewillig en stond te trappelen. José Pékerman gunde Mondragón dat record. In deze wedstrijd gaf de Colombiaanse voetbalselectie voetballes aan Japan en won deze wedstrijd met 4-1.

Nieuwe (eind)ronde, nieuwe kansen

Mondragón staat op het punt in leeftijd afgetroefd te worden door een speler van Egypte. Hier speelt namelijk Essam El Hadary. El Hadary is 45 jaren jong. El Hadary staat bekend als een betrouwbare sluitpost die twee keer de titel ‘Beste keeper’ kreeg tijdens de Afrika Cups van 2006 en 2010. De kans dat El Hadary wordt geselecteerd en hierdoor het record ‘Oudste speler WK’ van Mondragón zal overnemen groot.

Mobiele versie afsluiten