Site pictogram Colombiaans.nl

Queiroz maakt Copa América selectie Colombia bekend

selectie Colombia voor Copa America 2019
globalsoccershop

Carlos Queiroz kiest 23 namen die Colombia representeren in de Copa América in Brazilië komende maand. James Rodríguez en Falcao zijn de belangrijkste namen in de selectie.

Door: Freek Huigen

Op zijn eerste grote toernooi aan het roer bij de Colombiaanse nationale ploeg, kiest Carlos Queiroz voor de bekende namen. James Rodríguez, die mede door blessures dit seizoen maar weinig gespeeld heeft bij Bayern is de sterspeler in the 23-koppige selectie.

Voormalig Ajacied Dávinson Sánchez en voormalig PSV’er Santiago Arias zijn ook zekerheidjes in de selectie, Sánchez sluit nog niet direct aan bij de mannen van Queiroz omdat hij eerst morgen nog met Tottenham Hotspur de finale van de Champions League speelt.

Radamel Falcao, David Ospina en Duvan Zapata zijn zoals verwacht ook aanwezig in Brazilië deze zomer. Zapata heeft er nog niet vaak bij gezeten, maar de teamgenoot van Marten de Roon en Hans Hateboer bij Atalanta Bergamo draaide dit jaar het beste seizoen uit zijn loopbaan met een tweede plaats op de Italiaanse topscorerslijst.

Juan Guillermo Cuadrado, Cristian Zapata en Yerry Mina zijn er ondanks lang blessureleed dit seizoen ook gewoon bij. De verrassing in de selectie is echter John Lucumí. De pas 20-jarige centrale verdediger werd dit jaar kampioen bij onze zuiderburen met Racing Genk en werd daarvoor beloont met een uitverkiezing voor het nationale team.

Barcelona verdediger Jeison Murillo mist de boot, de centrale verdediger kwam bijna niet aan de bak bij de halve finalist van de Champions League en moet ook deze zomer de Copa América missen. Ook Carlos Bacca is er niet bij. De spits die er de afgelopen jaren vrijwel altijd bij was lijkt tegen het einde van zijn interlandcarrière te zitten en krijgt ook geen afscheidstoernooi.

Hoewel er nog veel kan veranderen in de komende weken van voorbereiding, lijkt de basiself als volgt te worden: Ospina in het doel. Arias, Sánchez, Mina, Borja in de verdediging. Barrios en Lerma als verdedigende middenvelders, James daarvoor als spelverdeler. Cuadrado en Muriel op de vleugels en Falcao in de spits.

Zo ziet de vermoedelijke basiself eruit:

In de voorbereiding op de Copa América speelt Colombia eerst nog twee voorbereidingswedstrijden. Op 3 Juni komt Panama op bezoek in Bogotá, ook wel gezien als uitzwaaiwedstrijd. Op 6 juni spelen Los Cafeteros nog in Lima tegen Peru.

Copa América 2019 speelschema Colombia

Bekijk hieronder de ludieke video waarin verschillende Colombiaanse beroemdheden zoals Mariana Pajón en Maluma de geselecteerden opnoemen.

De selectie van Colombia voor de Copa América 2019

De selectie Colombia voor Copa America 2019 ziet er als volgt uit:

Doelmannen
David Ospina – Napoli (Ita)
Álvaro Montero – Deportes Tolima (Col)
Camilo Vargas – Deportivo Cali (Col)

Verdedigers
Dávinson Sánchez – Tottenham Hotspurs (Eng)
Yerry Mina – Everton (Eng)
Cristian Borja – Sporting Lissabon (Por)
Santiago Arias – Atlético Madrid (Spa)
Stefan Medina – Monterrey (Mex)
Cristian Zapata – AC Milan (Ita)
William Tesillo – León (Mex)
John Lucumí – Racing Genk (Bel)

Middenvelders
Gustavo Cuéllar – Flamengo (Bra)
Mateus Uribe – América (Mex)
Wílmar Barrios – Zenit St Petersburg (Rus)
Jéfferson Lerma – Bournemouth (Eng)
James Rodríguez – Bayern München (Dui)
Edwin Cardona – Pachuca (Mex)
Juan Guillermo Cuadrado – Juventus (Ita)

Aanvallers
Radamel Falcao – AS Monaco (Fra)
Luis Muriel – Fiorentina (Ita)
Duván Zapata – Atalanta Bergamo (Ita)
Luis Díaz – Junior de Barranquilla (Col)
Roger Mártinez – América (Mex)

Samen Colombia – Paraguay kijken?

Klik hieronder op de afbeelding voor tickets. Gebruik de kortingscode COPA2019 voor 2,50 korting

Je las over de selectie Colombia voor Copa America 2019

Mobiele versie afsluiten