Site pictogram Colombiaans.nl

Overlevenden vliegtuigramp Colombia worden verzorgd en dodental bijgesteld

globalsoccershop

Gisteren schokte de vliegtuigramp in Colombia de gehele wereld. Het vliegtuig van Boliviaanse makelij stortte neer in het El Gordo-gebergte op circa 3000 meter hoogte. Verschillende landen uitte hun medeleven met berichten, stiltes en zelfs gebouwen in de gehele wereld waren in de kleuren groen en wit van voetbalteam Chapecoense.

Het laatste nieuws was dat Atlético Nacional de Copa Sudamericana wilde schenken aan Chapecoense als eerbetoon. Ondertussen zijn Braziliaanse en Engelse onderzoekers naar Colombia gevlogen om de twee zwarte dozen te onderzoeken.

Aantallen gewonden en doden bijgesteld

In totaal zaten er 77 passagiers in het vliegtuig. Uiteindelijk werden er 7 levend uit het wrak gehaald, maar overleed alsnog een passagier in het ziekenhuis. In totaal leverde het tragische vliegtuigongeluk maar liefst 71 dodelijke slachtoffers op.

Onder de overlevenden zaten twee bemanningsleden, drie voetballers en een journalist. Op dit moment is men met man en macht bezig om de overlevenden te verzorgen. Keeper Jackson Follmann zal zijn rechterbeen na het ongeval moeten missen. Deze moest noodgedwongen geamputeerd worden. Helio Neto, verdediger, ligt op de Intensive Care om te genezen van zwaar letsel aan schedel, bovenlichaam en longen. Hun teamgenoot Alan Ruschel is zojuist geopereerd aan zijn rug.

Lees meer over het vliegtuigongeluk in Colombia

Boliviaans vliegtuig in Colombia neergestort –UPDATE 2 en 3 —
Atletico Nacional biedt Chapecoense winst Copa Sudamericana aan

foto’s Epa

Mobiele versie afsluiten