Site pictogram Colombiaans.nl

Over de rug van de Andes

Over de rug van de ANdes
globalsoccershop

In het programma ‘Over de rug van de Andes’ reist Stef Biemans letterlijk over de rug van de Andes. Hij reist onder andere door Bolivia, Chili, Tierra del Fuego en sluit zijn reis af in Colombia.

Biemans trekt de stoute schoenen aan en probeert in 6 afleveringen erachter te komen hoe het nu eigenlijk gaat met de Zuid-Amerikaan. Hij spreekt over mythes, met mijnwerkers, schoonmoeders, vooruitgang en reist af naar een gebied waar mensen de langste levensverwachting op aarde hebben. Dit omdat de geschiedenis van de Andes en de landen eromheen er niet alleen een is, van vallen en opstaan, maar deze ook aan verandering onderhevig is.

Over de rug van de Andes nog een keer zien?

Over de rug van de Andes was elke zondag te zien om 20.15 uur op NPO2. Afgelopen zondag sloot het programma af met zijn laatste uitzending in en over Colombia. Wil je de uitzendingen nog een keer zien of heb je ze niet allemaal gezien? Bekijk ze dan hieronder op de pagina van de VPRO nog een keer.

Stef Biemans

Stef Biemans heeft een Nicaraguaanse vrouw, woont in Nicaragua en is de Spaanse taal machtig. Hij werkte voor de televisie van Nicaragua en Nederland. Hij maakte eerder televisieprogramma’s zoals Metroppolis, Stefpacking, Brieven uit Nicaragua en Amor met een snor.

Bekijk Over de rug van de Andes

Mobiele versie afsluiten