Site pictogram Colombiaans.nl

Op de barbecue: gegrilde ribeye met Zuid-Amerikaanse chimichurri

globalsoccershop

De dagen worden weer zonniger en warmer: de zomer is aangebroken! Met dit mooie weer steken we weer vaker de bbq aan. Wil je dit keer echt uitpakken achter de grill? Bereid dan eens een ribeye steak. Dit premium stuk bbq vlees komt tussen de ribben van een rund vandaan en is erg smaakvol. Ribeye is enorm mals en vaak niet goedkoop. Extra pressure dus om het op de juiste manier te bereiden!

Op zoek naar een makkelijk Zuid-Amerikaans ribeye recept? Wij helpen je op weg. Dit recept voor gegrilde ribeye met chimichurri is in slechts vier stappen te maken. Je hebt al binnen 30 minuten jouw vlees op tafel!

Chimichurri is een saus uit Zuid-Amerika die bestaat uit olie en azijn met fijngesneden ui, knoflook, kruiden en specerijen zoals tijm, peper, oregano, laurier en bieslook. Heerlijk in combinatie met de ribeye!

Wat heb je nodig?
(4 personen | bereidingstijd: 30 min | 230 kcal p.p)

Zo maak je het!

Stap 1. Bereid de barbecue voor op direct grillen en breng de temperatuur naar 250 °C. Zorg dat de houtskool in de barbecue op 1 helft ligt, zodat je 2 zones hebt met verschillende temperaturen: een hete ‘grillzone’ en een iets minder hete ‘doorgaarzone’.

Stap 2. Snijd de knoflook fijn en doe in een kom. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn en doe ook in de kom. Hak de peterselie en koriander fijn en voeg toe. Snipper de ui zo fijn mogelijk en voeg ook toe. Doe er de azijn en 3½ el olie bij en meng alles door elkaar. Breng de chimichurri op smaak.

Stap 3. Breng het vlees op smaak en bestrijk met een ½ el olie. Gril het in 6-7 min. medium. Gril het vlees eerst 2-3 min. op de hete zone zodat er mooie grillstrepen op komen te staan en gaar daarna verder op de minder hete zone.

Stap 4. Haal het vlees van de barbecue en verpak losjes in een stuk aluminiumfolie. Laat 5-10 min. rusten. Snijd in dunne plakken en serveer met de chimichurri.


Tip!
De chimichurri is onder een laagje olie tot een week houdbaar in de koelkast en smaakt lekker bij rood vlees, maar ook bij kip en vis.

Zoek je nog meer Zuid-Amerikaanse recepten voor op de bbq? Kijk dan hier voor een picanha bbq. Picanha is een van de malste vleessoorten die er is. Specifiek de rijke smaak van de Colombiaanse keuken ontdekken? Hier vind je typisch Colombiaanse recepten.

Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten