Site pictogram Colombiaans.nl

Ontploffing winkelcentrum Andino in Bogotá

globalsoccershop

Gisteravond is er in het winkelcentrum van Andino in Bogotá een bom ontploft. Hierbij zijn tot nu toe drie mensen overleden en zijn verschillende mensen gewond geraakt. De ontploffing voltrok zich in het damestoilet.

Het winkelcentrum Andino ligt in de wijk Chapinero. Het winkelcentrum dat bekend staat als een veilige, plezierig winkelcentrum met een hoog ‘high society-gehalte’ liep gisteren echter een behoorlijke deuk op als het gaat om imago. De bom ging af op de tweede etage in het damestoilet. Volgens El Tiempo waren er toen ongeveer 500 mensen aanwezig. De politie meldt dat de bom vastzat een een toiletpot.

Lees verder onder de gallerij

Slachtoffers

Onder de 3 doden bevindt zich een 23-jarige Franse vrouw en twee Colombiaanse vrouwen van 27 en 31 jaar. Er zijn elf gewonden. Deze gewonden hebben serieuze verwondingen opgelopen maar verkeren niet in levensgevaar. Het winkelcentrum die een geliefd onderdeel van tijdverdrijf van de lokale, rijkere, bevolking en toeristen is, was zojuist gerenoveerd. Op de bovenste verdieping is grote keuze aan eten. Andino ligt midden in het uitgaansgebied van Bogotá.

Foto’s Gallerij Colombiaans.nl

Mobiele versie afsluiten