Site pictogram Colombiaans.nl

Nieuws uit Colombia

globalsoccershop

Colombiaans.nl publiceert sinds 2013 nieuws uit Colombia. Verschillende schrijvers publiceren hun vrijwillige nieuwsbijdrage met een ‘Colombiaanse’ tint. Het nieuws uit Colombia kan gaan over verschillende onderwerpen. Muziek, economie, reizen, films, sport, adoptieverhalen, historie, taal en exclusieve verhalen.

Colombiaans.nl bestaat volgend jaar 5 jaar!

Colombiaans.nl bestaat volgend jaar, in 2018, precies 5 jaar! We hebben mooie dingen mogen meemaken. Waar we eerst met deze ‘Colombia-community’ groeiden naar veel volgers en lezers kregen we al snel een echte folklorische dansgroep genaamd Aires Colombianos. Iets hierna begonnen we met ons reisinitiatief Go2Colombia.nl. Hiermee verkopen we betaalbare reizen naar Colombia. Maar uiteraard moest het nieuws uit Colombia als hoofdmoot dienen, dus kwamen we begin 2017 met een heus Colombia-tijdschrift! Het kwartaalmagazine Bolívar Magazine zag het licht en werd al een zeer gewaardeerde toevoeging in het geel-blauw-rode landschap.

Geen onderwerp onbespreekbaar

Wij zijn Colombiaans.nl. We publiceren nieuws, actualiteiten, exclusieve verhalen en achtergrondinformatie uit Colombia. We gaan geen onderwerp uit de weg. We houden van Colombia, maar realiseren ons dat er in Colombia nog vele zaken voor verbetering vatbaar zijn. We zijn geen goed-nieuws-show, maar proberen zoveel mogelijk de realiteit te presenteren zoals deze is. Dat kan soms confronterend zijn, maar dat is ook Colombia. Colombia krabbelt op uit een diep dal. Het nieuws uit Colombia wat we in de Nederlandse media lezen was voorheen ronduit slecht en negatief te noemen. Niet geheel vreemd natuurlijk. Vandaag de dag komt Colombia gelukkig vaker positief dan negatief in het nieuws. Het AD noemde bijvoorbeeld Colombia onlangs nog een ‘Feestdagenparadijs’, vanwege het aantal feestdagen. Maar soms wordt Colombia qua aanzien weer teruggeworpen naar de jaren ’80 waar de angst regeerde met de tv-series die gaan over de narco-periode.

Colombiaans.nl ken je van…

Misschien zijn we nieuw voor je. In het verleden zijn we een aantal keren te gast geweest tijdens de vredesbesprekingen bij NPO Radio 1 met een tweetal interviews over de FARC en een interview toen Manuel Santos de Nobelprijs voor de Vrede ontving. Daarnaast hebben we meegeholpen met de informatievoorziening bij het televisieprogramma BNN 3 op reis Backpack. Vandaag de dag gebeurt het nog regelmatig dat we grote mediabureaus en televisiezenders met haar redacties helpen aan informatie over Colombia.

Vraag of opmerking

Heb je een vraag of opmerking. Laat gerust van je horen. Vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Mobiele versie afsluiten