Site pictogram Colombiaans.nl

Nederland en Colombia ontwikkelen samenwerkingsverdrag tegen drugs

Colombia en Nederland
globalsoccershop

Nederland en Colombia gaan samenwerken om drugscriminelen op te sporen en uit te leveren. Dit samenwerkingsverband is nodig om de criminelen beter aan te pakken.

Het verdrag dat in de maak is, zal waarschijnlijk een aantal belangrijke punten bevatten. Zo zal er waarschijnlijk een uitleveringsverdrag worden gesloten, waardoor het makkelijker wordt om drugscriminelen uit Colombia naar Nederland uit te leveren. Daarnaast zal er waarschijnlijk een samenwerking worden opgezet om informatie uit te wisselen en gezamenlijk onderzoek te doen.


Volg Colombiaans.nl op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.





* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.


Deze samenwerking is een belangrijke stap in de strijd tegen de drugshandel. Door samen te werken kunnen Nederland en Colombia de criminelen beter aanpakken en de drugshandel een halt toeroepen.

Voordelen samenwerkingsverdrag tegen drugs

Voordelen wat dit verdrag zou moeten opleveren zijn onder andere.

De samenwerking is ook noodzakelijk omdat de drugshandel een groot probleem is voor beide landen. Nederland is een belangrijke transitland voor drugs die vanuit Colombia worden vervoerd. Colombia is een belangrijke producent van drugs, waaronder cocaïne.

De samenwerking is een belangrijke stap in de goede richting. Het is nu aan de Nederlandse en Colombiaanse autoriteiten om het verdrag zo snel mogelijk af te ronden en de samenwerking daadwerkelijk tot stand te brengen.

Obstakels naleving verdrag

Hier zijn enkele specifieke uitdagingen die de samenwerking kan tegenkomen:

Slot

Met de deal hopen de regeringen van beide landen de internationale drugsmaffia een grote slag toe te brengen. Na ruim een jaar onderhandelen komt er een uitleveringsverdrag tussen Nederland en Colombia. Ook is er een rechtshulpverdrag in de maak om gezamenlijk onderzoek te doen en getuigen te horen. Het doel van demissionair minister Yesilgöz-Zegerius is op termijn ook afspraken maken met landen als Peru en Ecuador.

Mobiele versie afsluiten