Site pictogram Colombiaans.nl

Nationale staking Colombia

globalsoccershop

Gisteren waren er door het hele land stakingen die georganiseerd waren door verschillende beroepsgroepen arbeiders en sociale organisaties. De stakers hebben hun grote onvrede geuit over de mislukte onderhandelingen over het minimum salaris.

Maar ook andere economische en financiele zaken zoals de verkoop van het energiebedrijf ISAGEN, het schandaal van REFICAR, de belastinghervorming, de financiele liquidatie van zorgverzekeraars SALUDCOOP en CAPRECOM en nog verschillende andere pijnpunten van de Colombiaanse samenleving.

Veel Colombiaanse bedrijven en organisaties steunen deze nationale staking. Met deze staking blokkeren de demonstranten wegen en andere openbare ruimtes. In de grote Colombiaanse steen zijn er grote protestmarsen die men begeleidt met leuzen en spandoeken.

Met deze grote ontevredenheid is het hopen voor Santos dat hij de rust in de steden kan bewaren en het volk tegemoet kan komen. Het geduld van het volk met Santos begint op te raken en men is er ‘klaar mee’ en kijkt langzaam uit naar de presidentsverkiezingen. Het volk moet worden gecompenseerd vinden veel mensen. En hopen is dat dit ook zal gebeuren en men actie onderneemt zeker als het gaat om het minimumloon.

Gal Schweizer/Getty

Mobiele versie afsluiten