Site pictogram Colombiaans.nl

Nathalie Rietman vertrekt bij Stichting La Vecina

globalsoccershop

In de wijk La Boquilla is het geweld de afgelopen maanden toegenomen. Moorden en inbraken zijn helaas aan de orde van de dag. Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Nathalie Rietman vertrekt bij La Vecina.

Dit maakte de voormalig directrice en projectmanager middels een brief aan de donateuren bekend. Ze geef aan dat het geweld excessief is toegenomen en dat er zes moorden in een maand tijd zijn gepleegd. Ook werd er veelvuldig ingebroken. Zelfs de school van La Vecina moest het ontgelden. Nathalie Rietman zelf, kreeg ook verschillende doodsbedreigingen. Omdat ze deze zeer serieus nam zij een rustperiode en moest de school tijdelijk sluiten.

Helaas niet tijdelijk
Doordat Nathalie zelfs niet meer veilig de wijk in kon sprak zij met het Secretariaat vn Educatie over de situatie. Nathalie vond dat de kinderen een plek op publieke scholen moesten krijgen. Deze garanatie kreeg zij uiteindelijk. Dit maakte het besluit om de school te sluiten eenvoudiger.

Het einde van een tijdperk
Tien jaar geleden opende zij de school in Cartagena. In een jaar dat feestlijk had moeten worden, loopt uit in een drama. Toen Nathalie Rietman het Nederlandse bestuur had ingelicht, kwam er een afvaardiging hiervan naar Colombia. Niet om de situatie in te schatten, maar om Nathalie Rietman te laten ondertekenen voor de overdracht van La Vecina (Colombia). De blonde weldoener luisterde hun verhaal met verbazing aan, maar ondertekende het overdrachtsdocument niet. Nathalie Rietman is van mening dat haar passie is: kansarme kinderen helpen, dit doet zij al 10 jaar. De komende tijd gaat ze onderzoeken op welke veilige plek zij een nieuw project zou kunnen starten.

Wat gebeurt er met La Vecina?
Het bestuur van de Nederlandse Stichting heeft haar vertrouwen officieel na 10 jaar in Nathalie opgezegd. Zij zullen vanaf nu de dagelijkse gang van zaken in eigen handen nemen, zonder over- of uitleg. Hier wrikt de schoen voor Nathalie, ze geeft aan dat zij ook het vertrouwen in het Nederlandse bestuur kwijt is. Vanaf nu zal Nathalie Rietman zelfsstandig verder gaan.

Mobiele versie afsluiten