Site pictogram Colombiaans.nl

Minister van Buitenlandse Zaken bezoekt re-integratiekamp FARC

globalsoccershop

Minister van Buitenlandse Zaken Blok heeft als onderdeel van zijn reis ook Colombia bezocht. Hij bezocht een van de zogenoemde 27 ‘kampementen’ waar ex-FARC-strijders zich voorbereiden op een terugkeer in de samenleving.

“Ik wil graag met eigen ogen waarnemen hoe de uitvoering van het vredesakkoord verloopt. De Colombiaanse bevolking wil na 50 jaar resultaten zien van dit verdrag. Het vredesproces is essentieel voor economische voorspoed voor de lokale bevolking en biedt op de duur kansen voor onder andere Nederlandse bedrijven”, zei minister Blok. Minister Blok bezocht een van de armere regio’s van Colombia. Deze heeft een lange traditie van slecht bestuur, geweld en corruptie.

Politieke en financiële betrokkenheid Nederland

Nederland is politiek en financieel betrokken bij het vredesproces. Nederland steunt bijvoorbeeld via het Nederlands Kadaster de verbetering van de toegang tot land. Dat houdt in dat Nederland helpt bij landregistratie van gebieden en land die lange tijd door de FARC gecontroleerd werden, maar nu vrij zijn gekomen. Het doel is om op een innovatieve manier snel, goedkoop en met voldoende nauwkeurigheid land te registreren en landtitels uit te reiken aan boeren.

Bron: Rijksoverheid

Mobiele versie afsluiten