Site pictogram Colombiaans.nl

Laatste repatriëringsvlucht Colombia naar Nederland op 24 juni

Goedkope Vliegtickets Colombia
globalsoccershop

Beste Nederlanders in Colombia,

Zoals u waarschijnlijk weet heeft de Nederlandse ambassade in samenwerking met KLM/AirFrance reeds tien vluchten naar Amsterdam kunnen uitvoeren nadat President Duque de nationale “lock down” heeft afgekondigd. De overgrote meerderheid van de Nederlanders heeft Colombia met een van deze vluchten kunnen verlaten. Vanwege het besluit van President Duque om internationale commerciële passagiersvluchten van en naar Colombia tot eind augustus niet toe te staan, hebben de afgelopen tijd wederom meerdere Nederlanders ons gevraagd of het toch nog mogelijk is terug te keren naar Nederland. Er zal op woensdag 24 juni een KLM-vlucht vertrekken vanaf Bogota en direct naar Amsterdam vliegen zonder tussenstop. Let op: indien u deze vlucht neemt, is het onzeker wanneer u weer terug zult kunnen keren naar Colombia. Tot 31 augustus 2020 is dat in principe niet mogelijk, ook niet voor Nederlanders die woonachtig zijn in Colombia. Of de regels daarna versoepeld worden, is maar zeer de vraag.

Nederlandse toeristen in Colombia die op deze vlucht op woensdag 24 juni mee willen, moeten dat uiterlijk dinsdag 16 juni 12u00 (Colombiaanse tijd) laten weten via een mail aan BOG@minbuza.nl met als onderwerp “uw achternaam – KLM VLUCHT 24 JUNI. U wordt verzocht dit ook te doen, als u zich al eerder ingeschreven heeft bij de ambassade, de BZ informatieservice of Bijzondere Bijstand Buitenland.

U wordt verzocht in deze mail het volgende te sturen voor elke persoon in de groep of familie waarmee u reist:

• Een copie van de pagina met persoonsgegevens in het paspoort
• Een copie van de inreisstempel van de Colombiaanse autoriteiten in het paspoort.
• Exacte verblijfplaats in Colombia;
• Graag aangeven of u zelf vervoer heeft of dat u gebruik wilt maken van het vervoer dat de ambassade zal organiseren;
• Telefoonnummer en email waarop u de komende dagen te bereiken bent. U kunt eventueel meerdere telefoonnummers doorgeven;
• Eventuele medische informatie die relevant is voor de vlucht;
• Indien u niet beschikt over een Nederlands paspoort dan dient u naast een scan van uw paspoort ook een scan van uw verblijfsvergunning of bewijs van residentie in Nederland mee te sturen, vermeld expliciet in uw mail de reden waarom u wel naar Nederland wilt reizen;
• Indien u beschikt over een KLM of Airfrance-ticket voor een latere datum, graag uw bookings code en ticketnummer vermelden.

Het tarief voor deze humanitaire KLM vlucht is USD 865,- Indien u al een KLM of Airfrance ticket heeft, wordt dit omgeboekt zonder extra kosten. De ambassade zal een lijst met geïnteresseerden doorgeven aan de KLM. KLM zal u na dinsdag 16 juni bellen om het ticket dat u al heeft om te boeken of een nieuw ticket te boeken. Houdt u dus uw telefoon in de gaten vanaf 16 juni. Indien u nog niet beschikt over een KLM ticket, zal KLM u vragen om creditcard gegevens inclusief de security code.

De Nederlandse ambassade kan busvervoer naar Bogota voor u organiseren indien u zelf niet over een vervoermiddel beschikt. Indien u aangeeft dat u daarvan gebruik wilt maken, wordt u uiterlijk 18 juni gebeld door het vervoersbedrijf. De kosten van dit transport over land komen voor eigen rekening. Dit busvervoer zal op dinsdag 23 juni plaatsvinden. De bus zal aankomen bij hotel El Capital vlakbij de luchthaven El Dorado in Bogota. U moet zelf voor een overnachting zorgen van dinsdag op woensdag in Bogota. Hotel El Capital heeft kamers beschikbaar, zij zijn per mail en telefoon te bereiken op: reservas.capital@ghlhoteles.com of +57-1-4233000. Indien u zelf vervoer heeft, laat het ons dan alstublieft weten, dan kunnen wij waar nodig zorgen voor een vrijgeleide.

Wij hopen dat we u met deze vlucht kunnen helpen bij een goede terugkeer naar Nederland.
Met vriendelijke groet namens het ambassadeteam,

Jeroen Roodenburg
Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Colombia

Mobiele versie afsluiten