Site pictogram Colombiaans.nl

Komt de film ‘Mena’ van Tom Cruise wel uit?

globalsoccershop

We vermelden al dat Tom Cruise eind augustus in Santa Marta en Medellín was voor de opnames van een nieuwe film genaamd: ‘Mena’. Mena gaat over het waargebeurde verhaal van Amerikaanse piloot Barry Seal die smokkelvluchten realiseerde voor Pablo Escobar. Filmstudio Universal heeft een aanklacht ontvangen van één van de nabestaande van Seal.

Goedkeuring

De dochter van Seal, Lisa Seal Frigo, heeft de filmstudio aangeklaagd. Zij meent dat Universal haar goedkeuring had moeten vragen voor de film. Dit concludeerde The Hollywood Reporter op basis van gelekte juridische documenten. Tom Cruise speelt Barry Seal. Seal werkte jarenlang in het drugssmokkelcircuit en later als informant voor de CIA. Seal werd in 1996 doodgeschoten door een Colombiaanse sicario. Na zijn moord vroeg men zich af of de overheid wel voldoende had gedaan om zijn informant te beschermen.
[adrotate banner=”4”]

De verkeerde betaald

In de aanklacht schrijft de dochter van Seal dat Filmstudio Universal de verkeerde familieleden geld heeft betaald voor de rechten van het levensverhaal van haar vader. Lisa Seal Frigo is de oudste dochter van de piloot en zegt de officiële executeur te zijn over het nalatenschap van haar vader. Lisa zegt dat de filmstudio een overeenkomst heeft getekend met Seal’s derde vrouw en drie kinderen uit dat huwelijk en heeft de familie $350.000 betaald. Lisa heeft niets van het geld gezien en klaagt daarom niet alleen Universal maar ook haar eigen familie aan.

[adrotate banner=”4”]

Geen wet op levensverhalen

Officieel bestaan er geen wetten die de levensverhalen van een persoon beschermen maar in het verleden heeft de rechter in soortgelijke zaken vaker uitspraken gedaan in voordeel van de nabestaanden. Volgens dochter Lisa zou het script van de film daarnaast meerdere onnauwkeurigheden bevatten en het imago van haar overleden vader schaden.

Mobiele versie afsluiten