Site pictogram Colombiaans.nl

Katholieke kerk gaat zich bemoeien met vrijlating Nederlanders

globalsoccershop

Volgens El Espectador en El Tiempo gaat de Katholieke kerk zich hard maken voor de vrijlating van de Nederlanders. Derk Bolt en Eugenio Follender worden sinds een aantal dagen vastgehouden door de ELN.

Bolt en Follender werken inmiddels al jaren voor KRO’s Spoorloos. Het is dankbaar werk waarbij zij biologische familieleden van geadopteerden proberen te vinden. “Het is werk waarvoor respect getoond moet worden”, aldus Pastoor Víctor Hugo Peña. Pastoor Víctor Hugo Peña bedient de gemeente Tibú, waar de twee Nederlanders ontvoerd werden.

Waarom zijn Bolt en Follender nog niet vrij?

Dat is onduidelijk. De een zeg dat zij meer tijd nodig hebben om uit te zoeken wat de twee in het ELN-gebied te zoeken hadden en of dit wel klopt wat zij zeggen. Boze tongen beweren echter dat zij wellicht door de hoeveelheid media-aandacht hun eisen hebben opgehoogd. De ELN zou zich daarnaast storen aan de aanwezigheid van het leger. De autoriteiten lieten weten dat de aanwezigheid van het leger verminderd gaat worden zodat hopelijk op deze manier de vrijlating van de Nederlanders verspoedigd wordt.

LEES OOK:
» Tijd dringt voor hulpbehoevende Derk Bolt
» Eugenio en Derk vandaag vrij
» Derk Bolt en Eugenio Follender ontvoerd in Colombia
» Het verschil tussen de FARC en ELN

Katholieke kerk gaat zich bemoeien met vrijlating Nederlanders

Mobiele versie afsluiten