Site pictogram Colombiaans.nl

IKEA opent eerste winkel in Colombia

IKEA opent eerste winkel in Colombia
globalsoccershop

IKEA opent eerste winkel in Colombia en wel in winkelcentrum Mallplaza op het adres Ave Cra 30 # 19, Los Mártires. De Zweedse meubelgigant laat in een reactie weten dat men gelooft in het maken van een positieve impact maken binnen Colombiaanse huishoudens.

2020

We kennen het jaar 2020 als moeilijk jaar toen de COVID-pandemie uitbrak. Ikea wilde toen al de eerste winkel openen maar dit kon door de pandemie niet plaatsvinden. De plannen zijn nu weer actief en als alles via het plan verloopt zal de winkel in Bogotá de eerste zijn die wordt geopend van de in totaal drie tellende vestigingen.

Grote winkel in Bogotá

De Ikea-winkel zal een enorme omvang hebben. Dan moet je denken aan zo’n 26.000 vierkante meter. Deze bestaat uit drie verdiepingen, een zelfbedieningsgebied, een kids gedeelte en een locatie waar je kunt eten.

2024

Voor volgend jaar staan er nog twee locaties in het plan want dan gaan Ikea-vestiging openen in Cali en in Medellin. In Cali wordt er één geopend, ook in een Mallplaza en in Medellín in winkelcentrum Viva Envigado.

Digitaal en werkgelegenheid

Het digitale aanbod zal ook groots zijn en alleen online zul je al minimaal zes duizend producten kunnen kopen. Op het gebied van werkgelegenheid zal Colombia een mooie boost krijgen want door de komst van Ikea zal dit alleen in Bogotá al 900 werkplaatsen op leveren. Wanneer de andere twee vestigingen openen zal dit aantal doorgroeien naar maar liefst 1300 arbeidsplaatsen.

bron

Mobiele versie afsluiten