Site pictogram Colombiaans.nl

Het is officieel: Viva Air gaat over in Avianca

Viva Air gaat over in Avianca
globalsoccershop

Gisteren kwam eindelijk het hoge woord er uit: Viva Air gaat over in Avianca. De Aerocivil keurde de fusie nu wél goed. Dit na diverse afwijzingen met als belangrijkste reden; een ongezonde concurrentiebalans.

Voorwaardelijke basis

Opgelucht ademhalen is er nog niet helemaal bij want ‘La Aeronáutica Civil’ gaf direct aan dat het gaat om een ‘voorwaardelijke basis’. For whatever that means, maar voorlopig mag de fusie doorgezet worden. In oktober 2022 werd er al gesproken over een fusie tussen Avianca en de low cost maatschappij Viva Air dat een aantal jaren eerder door het leven ging onder de naam Viva Colombia.

Afwijzing na afwijzing

De mogelijke fusie van de twee maatschappijen werd al maanden bestudeerd en afgelopen november werd deze door Aerocivil de fusie afgewezen. Alexandra Palomino die directrice is van Luchtvervoer en Luchtvaarzaken zei toen dat er niet bewezen is dat Viva Air in een moeilijke toestand verkeerde die de levensvatbaarheid van het bedrijf zou aantasten.

Groei van Avianca: Niet alleen Colombia

De overname van Avianca van Viva Air heeft gevolgen. Niet alleen in Colombia want met de fusie heeft Avianca ook de economische rechten van Viva Air én Viva Peru door Investment Vehicle 1 Limited overgenomen.

De fusie zou nog kunnen klappen

De fusie tussen de twee is zoals gezegd ‘voorwaardelijk‘. De Aerocivil heeft hier een aantal voorwaarden aan gehangen. Mocht Avianca hier niet mee om kunnen gaan of de operationele werking in de weg komen te staan, is er voor Avianca altijd nog een uitweg.

Meer reisnieuws

– Viva Air stopt per direct met vliegen
– Internationale luchthaven El Dorado beste van Latijns-Amerika
– Nederlander aan de top Colombiaanse vliegmaatschappij Avianca

Mobiele versie afsluiten