Site pictogram Colombiaans.nl

HET IS DEFINITIEF! COLOMBIANEN KUNNEN REIZEN ZONDER VISA !

Schengen colombia
globalsoccershop

Het is dan nu wel eindelijk zover! Het Europees Parlement heeft aangekondigd de Schengen-visum voor korte trips voor Colombianen en Peruanen toe te staan. Dit middels een stemming van 41 tegen en maar liefst 523 stemmen voor. Dit werd zojuist aangekondigd door de ambassadeur van de Europese Unie Rodrigo Rivera.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Colombia meldde dat de regering van Colombia en de EU gisteren in de gesloten zitting een bilaterale (stemmingsronde) had gehouden over de vrijstelling van het korte verblijf. De Spaanse Premier Mariano Rajoy was zo enthousiast en vermeldde zeer snel via zijn Twitteraccount: “Het einde van de onderhandelingen van het opschorten van de Schengen-VISA voor Colombianen en Peruanen is daar. Ze verdienen het!”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Colombia meldt dat zodra de procedures zijn doorlopen en afgerond, Colombianen tot maximaal 90 dagen zonder visum de lidstaten van Europa mogen bezoeken. Dit betreffen 26 landen, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Deze procedure zal wel nog enkele maanden in beslag nemen. Wellicht dat in het najaar of begin 2016 het reizen zonder visum officieel mogelijk is. Maar dat dit gaat gebeuren is een absolute feit.

Hier moet nog even bij worden verteld dat veel “goodwill” is gekweekt en hulde uitgaat naar de Spaanse Premier Rajoy die we eerder noemde. Dit omdat hij vorig jaar augustus dit voorstel al had gedaan en het proces in werking heeft gezet.

De 26 landen waarvoor Peruanen en Colombianen vrij kunnen reizen zijn: Oostenrijk, België, Denemarken, Slowakije, Slovenië, Spanje, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland.

meer detailinformatie volgt!

Mobiele versie afsluiten