Site pictogram Colombiaans.nl

Het Colombiaanse Avianca vraagt faillissement aan

“Het gaat financieel weer de goede kant op maar we moeten nog veel werk verzetten”, aldus de Nederlandse CEO Anko van der Werff. Dat waren zijn woorden in het katern Nederlander in Colombia die we voor een aantal maanden geleden publiceerden.

Avianca stond er voor zijn komst er erg slecht voor, financieel gezien. Daar waar Avianca er weer bovenop leek te komen valt wellicht toch het doek voor de maatschappij die dit jaar zijn honderdste verjaardag vierde.

COVID-19

Waar de corona-moeheid zijn tol begint te eisen is dit slechts het begin van een eerste dominosteen in de luchtvaartsector. Avianca is een van de oudste vliegmaatschappijen ter wereld, maar wellicht ook een van de eerste die zijn deuren zal sluiten. Door de uitbraak van COVID-19 en de sancties die hierop volgden heeft Avianca zijn omzet met maar liefst tachtig procent zien dalen. Dat is funest.

Faillissement

Je leest het goed. Avianca heeft officieel een faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten. In New York heeft de luchtvaartmaatschappij hier ook nog een kantoor zitten en is officieel gevestigd in de V.S.. Daarnaast heeft Avianca een beursnotering op Wallstreet. Halverwege maart moest de luchtvaartmaatschappij zijn werkzaamheden al staken en is funest geworden. Toch zal het doel van de aanvraag vooral zijn om het bedrijf alsnog voort te zetten. Dit door banen te behouden en het bedrijf te herpositioneren. De faillissementsbescherming stelt de betaling aan schuldeisers uit waardoor het Avianca de tijd geeft om het bedrijf te reorganiseren of delen van het bedrijf te verkopen

***UPDATE****
Op aviancawillkeeponflying.com/spanish/customer-information staat te lezen dat Avianca zo veel mogelijk gaat proberen haar vluchten uit te voeren, maar dat het welzijn van de passagier centraal staat. Om uit het faillissementsproces te komen zal Avianca wel moeten. Anders zal het doek definitief vallen voor de 100-jarige luchtvaartmaatschappij. Volgens RTLZ heeft Avianca aan de rechtbank gevraagd om salarissen door te mogen blijven betalen. 12.000 werknemers zitten ondertussen al maanden thuis met onbetaald verlof.

Meer info >>

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten