Site pictogram Colombiaans.nl

Gevaarlijke Tinder-date met Colombiaanse loopt met sisser af

Gevaarlijke Tinder-date met Colombiaanse loopt met sisser af
globalsoccershop

Dat een Tinderdate niet altijd via de gewenste weg verloopt weten velen al lang, maar Ruben maakte in Colombia wel iets heel huiveringwekkends mee. De 33-jarige Belg dacht een gezellige Tinder-date te hebben maar kwam in een letterlijk ‘benauwde’ situatie terecht.

Ruben zou een afspraakje hebben met een vrouw genaamd ‘Thalia’. Het werd een schaamteloze roofpartij waarbij Ruben werd bestolen, bedreigd werd en in een rioolbuis werd geduwd. Uiteindelijk werd hij 3 dagen lang vastgehouden maar wist hij in zijn ondergoed te ontsnappen.

Gezellige eerste kennismaking

Ruben deelde zijn ervaringen in Het Belang van Limburg. Hij had een afspraakje in Bello een gemeente in de buurt van Medellín. Het gesprek verliep gezellig en Thalia wilde Ruben uitnodigen bij haar tante. ‘Ik had het idee dat dit wel pluis was, want Colombianen nodigen graag en regelmatig mensen uit, dus ik stelde daarbij geen vragen en ging mee’.

De ontvoering en complot

Op het moment dat hij de auto instapte richting het huis van haar tante stopte de wagen op gegeven moment en er stapte twee mannen in en bedreigden Ruben. Eén met een stroomstootwapen en de andere met een mes. Thalia speelde de vermoorde onschuld maar al snel bleek dat zij in het complot zat. Ze reden naar een bergdorp en duwde Ruben daar in een rioolbuis. Daar moest hij blijven totdat Thalia en consorten naar Rubens huis kon terugrijden om daar zijn spullen te stelen. ‘Alles van waarde hebben ze meegenomen, laptop, paspoort en portefeuille. Ik moest geld overschrijven van mijn telefoon naar hun rekening, maar toen dat niet lukte moest ik mijn pincode afgeven. Als deze niet correct waren zouden ze mijn vingers er één voor één afsnijden’, aldus Ruben.

Bizarre wending

Het verhaal krijgt een bizarre wending als hij een hijs moet nemen aan een pijpje met vermoedelijk basuco (coca-extract). Rond zijn net had men een strop gemaakt zodat hij de hele nacht in een foetus-houding moest liggen. ‘Als ik mijn benen probeerde te strekken, dan wurgde ik mijzelf’.

Ontsnapt in boxershort

Later werd Ruben naar een landhuis gebracht en werd in de ochtend om 07.00 uur wakker. Zijn ontvoerders sliepen toen nog. ‘Dit was mijn kans. Ik ben uit het huis gerend en probeerde taxi’s aan te houden. Maar niemand stopt voor een schreeuwende, halfnaakte Belg. Ik ben als een gek gaan rennen en ben opgevangen door bewakers van een bank en heb diezelfde dag nog een verzoek gedaan om een vervangend noodpaspoort. Het onderzoek loopt nog, maar de politie gaf aan dat dit om professionele dieven gaat‘. Ruben keert deze week terug naar België.

foto’s: Ruben

Mobiele versie afsluiten