Site pictogram Colombiaans.nl

Gaat een Colombiaanse film meedingen voor de Oscars?

colombiaanse-film
globalsoccershop

Foto: Archivo particular

Gaat een Colombiaanse film meedingen voor de Oscars?

El abrazo de la serpent, ook wel bekend als Embrace of the Serpent, is een Colombiaanse- Venozolaanse- Argentijnse film die vorig jaar vertoond werd op diverse filmfestivals en al veel lof oogste. Het 2 uur durende El abrazo de la serpiente is geregisseerd door Ciro Guerra en het verhaal is gebaseerd op de dagboeken van Theodor Koch-Grunberg en Richard Evans Schultes. Hij ging in de voorpremiere mei 2015 op het Filmfestival van Cannes.

El abrazo de la serpiente vertelt het verhaal over de gebeurtenissen van Karamakate, de laatst overlevende van zijn stam in het Amazonegebied.

De film speelt zich af tussen 1909 – 1940 en vertelt eigenlijk 2 verhalen. Karamakate reisde met twee wetenschappers, de Duitse Theodor Koch-Grunberg en de Amerikaans Richard Evens Schultes door de amazone op zoek naar de zeldzame yakruna.

Yakruna is een heilige plant. De film is losjes gebaseerd op de dagboeken van beide wetenschappers die zij bijhielden ten tijde van hun veldwerk in het Amazonegebied.





Een internationaal bejubelde film

Men kon de film erg waarderen en dit resulteerde zelfs tot maar liefst 7 filmprijzen en 6 nominaties op verschillende filmfestivals. Hij won afgelopen mei in Cannes bijvoorbeeld in de categorie ‘Art Cinema Award’.

Dingt een Colombiaanse film mee voor de Oscars van volgende maand?

Nou, dat zou zomaar kunnen. De Colombianen waren er al snel uit welke inzending zij zouden sturen voor ‘Beste niet-Engelstalige film’. El abrazo de la serpiente dingt dus officieel mee voor een nominatie om deel te mogen nemen aan de Oscars. Of de film echt mee gaat strijden voor een Oscar van volgende maand wordt vandaag duidelijk. Uit voorselecties zal El abrazo de la serpiente eerst gekozen moeten worden.

Bekijk hieronder de trailer van El abrazo de la serpiente

De Colombiaanse film staat gepland als releasedatum in de Verenigde Staten op 17 februari 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=FdOYd-21qaA

Tot slot

Gaat een Colombiaanse film meedingen voor de Oscars? Dat wordt vandaag bekend. We houden je op de hoogte! Het zou fantastisch zijn als Colombia officieel meedingt voor de titel ‘Beste niet-Engelse Film 2016’. En het zou nog leuker zijn wanneer presentator Chris Rock Colombia’s El abrazo de la serpiente uitroept tot winnaar!




Mobiele versie afsluiten