Site pictogram Colombiaans.nl

Follender en Bolt willen voorlopig rust

globalsoccershop

Het duurde een week, maar zaterdagmorgen werden Eugenio Follender en Derk Bolt dan eindelijk vrijgelaten. “We werden goed behandeld, moesten een uur of 18 door de jungle lopen, maar hebben naast wat schrammetjes en muggenbeten nergens last van”, aldus Bolt.

De redactie van Spoorloos zegt geen losgeld te hebben betaald. Bolt zei direct na de vrijlating dat zij goed zijn behandeld en nu vooral even rust te willen. “De ELN zei dat het gebied veilig is om in te komen en dat zij regelmatig mensen arresteren. We waren hierop geen uitzondering. Het lijkt vooral dat zij een statement wilden geven. In eerste instantie dachten zij dat wij CIA-agenten waren. Toen we uitlegden wat we al jaren hier doen, wilden ze dit natuurlijk tot op de bodem uitzoeken”.

De ELN vond de uitrusting van Bolt en Follender interessant genoeg voor een ontvoering. Gewapend met een drone, camerauitrusting en microfoon deden Bolt en Follender hun verslag voor Spoorloos. Humor hield hun overeind. Bolt deed zijn beklag over zijn schoeisel. “Mijn schoenen zijn wel geschikt voor de disco, maar niet voor de jungle”. Men benadrukte nog wel dat er nooit losgeld is geëist en / of betaald is. Ze waren simpelweg op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats.

LEES OOK:
» Katholieke kerk gaat zich bemoeien met vrijlating Nederlanders
» Tijd dringt voor hulpbehoevende Derk Bolt
» Eugenio en Derk vandaag vrij
» Derk Bolt en Eugenio Follender ontvoerd in Colombia
» Het verschil tussen de FARC en ELN

Mobiele versie afsluiten