Site pictogram Colombiaans.nl

Film: The Lost City of Z

globalsoccershop

De nieuwe film The Lost City of Z vertelt het levensverhaal van Percy Fawcett. Deze Britse ontdekkingsreiziger reist in 1906 in dienst van Royal Geographical Society voor het eerst naar Zuid-Amerika.

Dit eigenlijk om de grens tussen Bolivia en Brazilië in kaart te brengen. Maar tijdens zijn verblijf in Zuid-Amerika raakt hij door archeologische vondsten ervan overtuigd dat er in het Amazoneregenwoud een onbekende en zeer oude beschaving te vinden is. In zijn thuisland wordt er veelvuldig de draak met hem gestoken en gelooft men hem niet.

Toch besluit hij samen met zijn vriend Henry Costin een tweede reis naar Zuid-Amerika te doen. Hij wil op zoek gaan naar de mysterieuze stad in de jungle, die hij voor het gemak omdoopt tot de naam ‘Z’. De rest zullen we niet verklappen en moet je echt gaan zien. De hoofdrol van Fawcett wordt gespeeld door Charlie Hunnam. Hunnam ken je ongetwijfeld van Sons of Anarchy. De filmlocaties waren naast Ierland ook Colombia. The Lost City of Z werd opgenomen in de Sierra Nevada (Jungle scenes, Santa Marta) en de rivierscenes Rio Don Diego (Magdalena).

Mobiele versie afsluiten