Site pictogram Colombiaans.nl

FARC-leider zegt ‘Sorry’

FARC-leider zegt ‘Sorry’
globalsoccershop

President Santos doet een beroep op Colombia om haar ‘geest te openen’ om aan een nieuw land te bouwen. Na vier jaar onderhandeling kwam het gisteren tot het ondertekenen van het akkoord. Rodrigo “Timosjenko” Londoño Echeverri zei publiekelijk te erkennen dat hij het volk van Colombia pijn heeft gedaan en slachtoffers heeft gemaakt.

Rond 01:00 vannacht, Nederlandse tijd, maakte hij verontschuldigingen aan de slachtoffers in Colombia. Zijn toespraak hield hij namens de FARC-EP met de woorden: “Ik bied hierbij mijn welgemeende excuses aan, aan alle slachtoffers van het conflict”. “Dit voor de pijn die wij hebben veroorzaakt”.

Hij was nog niet klaar met zijn toespraak of er kwamen plotseling vliegtuigen van de Colombiaanse luchtmacht voorbij. Voor een paar seconden schrok Timosjenko. Slachtoffers in het publiek jouwden hem nog even uit. Rodrigo “Timosjenko” Londoño Echeverri tekende het akkoord met de speciale pen die gemaakt was van een kogel liet daarop weten: “Ik ben gekomen om de vrede te begroeten en niet om bommen te lossen”, en glimlachte.

Toen was het de beurt aan president Santos om het publiek toe te spreken. Hij keek de FARC-leider aan en zei: “Heer Rodrigo Londoño Echeverri, de vliegtuigen waren bedoeld als eerbetoon aan de vrede”, en glimlachte.

Mobiele versie afsluiten