Site pictogram Colombiaans.nl

Eugenio en Derk vandaag vrij

Richard Claro, lid van een door journalisten opgezette humanitaire commissie zei tegen Caracol Radio dat Eugenio Follender en Derk Bolt vandaag vrij zullen komen. Daarnaast bevestigde hij dat zij inderdaad zijn meegenomen door het ELN.

Ze zijn afgelopen zaterdag gevangengenomen in Versalles (Gemeente Tibú). Ze waren daar aan het filmen voor het tv-programma Spoorloos. De twee Nederlanders zouden het naar omstandigheden goed maken. Volgens Richard Claro is er gisteren met succes onderhandeld over de vrijlating van de twee die een groot risico namen door in het ELN-gebied te filmen.

Hoewel andere Colombiaanse media niets zeggen over een vrijlating weet Richard Claro te vertellen dat zij vandaag (woensdag) vrij zullen komen. De noordelijke regio Norte de Santanders is voor het grootste gedeelte in handen van het ELN. Daarnaast lopen er in dit gebied meerdere gewapende groeperingen rond.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet gisteren weten dat de ontvoering van Follender en Bolt hoog op de prioriteitenlijst staat. Vanuit Rome liet minister Koenders van Buitenlandse Zaken weten dat zij “in gevaarlijk grensgebied waren”. “We zetten alles op alles om ze in veiligheid te brengen”. “Het is niet in het belang van de zaak om hier teveel op in te gaan. We staan in contact met de familie, werkgever en de Colombiaanse regering”.

LEES OOK:
» Het verschil tussen de FARC en ELN
» Derk Bolt en Eugenio Follender ontvoerd in Colombia

Mobiele versie afsluiten