Site pictogram Colombiaans.nl

Empanada Festival 2023 van start

Empanada Festival 2023 van start

Ja, houd jij ook zo van empanada’s? In Bogotá heeft men zelfs een festival, gisteren is het Empanada Festival 2023 van start gegaan.

Welke Colombiaanse gerechten zijn er?

Op dit festival kun je genieten van traditionele tamal, speenvarken, chocoramo maar ook vegetarische enpanada’s winnen aan populairiteit.

Meer dan 140 deelnemers

Aan deze empanadafestival doen meer dan 140 ondernemers mee die uit de gehele stad komen. Verschillende bedrijven in horeca en zelfs hele wijken doen mee.

Bestuurslid van het festival Jose David Riveros zegt dat dit festival niet alleen een stimulans is voor de economie maar ook voor creativiteit van de bedrijven die zich inzetten voor deze type Street food.

Het eetfestival duurt nog tot en met zondag 19 november. Het doel is te laten zien hoe het werk eruit zien van het maken van een empanada, de ambacht van een snack die niet alleen goed moet smaken maar er ook goed uit moet zien. Je begrijpt het al, het is eigenlijk een stukje kunst. Colombianen gaan nog een stuk verder in hun dagelijkse snack en noemen de empanada zelfs een cultureel erfgoed.

Waar wordt het Empanada Festival 2023 gehouden?

Het festival wordt op verschillende punten van de stad gehouden. Ook in de verschillende gebouwen van de Plazas Distritales de Mercado.

Lees meer nieuws uit Colombia

– Adidas brengt een retroshirt van Colombia uit
– Film Paddington in Peru wordt opgenomen in Colombia

Mobiele versie afsluiten