Site pictogram Colombiaans.nl

DierenPark Amersfoort steunt Colombiaanse Proyecto Tití

DierenPark Amersfoort steunt Colombiaanse Proyecto Tití sinds een aantal maanden. De ondersteuning maakt deel uit van Wildlife Fund waarmee jaarlijke bedragen worden voldaan aan wereldwijde projecten. DierenPark Amersfoort zamelt lege petflessen in en doneert de opbrengst hiervan in zijn geheel van het project in Colombia.

Wat is Proyecto Tití?

Proyecto Tití is een natuurbeschermingsorganisatie die bestaat sinds 1985. Deze beschermt het Colombiaanse leefgebeid van bedreigde diersoorten zoals luiaarden en het titi-aapje. Proyecto Tití staat voor natuurbehoud en zet zich ook in voor het leefgebied en is fel tegen bomenkap. Daarom zet het project zich ook in om bomen te planten.

Wat is het probleem?

De leefomgeving van luiaards en titi aapjes wordt steeds kleiner door bomenkap. Door de bomenkap hebben veel luiaarden erg weinig vrijheid omdat bossen krimpen. De oplossing? Bomen planten en bomenkap tegengaan.

Dat is niet het enige. Proyecto Tití werkt ook samen met de lokale bevolking en hebben onderzocht welke boomsoorten geschikt zijn om te planten. Samen met de lokale boeren hebben zij de bomen gekweekt en verzorgd.

Groene kliko’s

Door het gehele park heen kom je groene kliko’s tegen met daarboven tekst en uitleg op een poster. Als Colombiaans.nl juichen we de projectkeus voor Proyecto Tití natuurlijk van harte toe. De actie voor Proyecto Tití duurt nog tot en met het einde van dit jaar. Van de opbrengst wil de organisatie bomen planten. Deze kosten 5 Amerikaanse dollar per boom, wat neerkomt op zo’n 4,50 euro. Deze maand begint men met het planten van maar liefst 12 duizend jonge bomen.


Dus mocht je DierenPark Amersfoort nog gaan bezoeken, neem dan je statiegeldflesje mee en ondersteun op deze manier Proyecto Tití. Ondertussen met het project van alleen al de opbrengst in het Hollandse Amersfoort maar liefst 1.057 bomen kunnen planten. Wil je donateur worden van Wildlife Fund? Ga dan naar de link.

Proyecto Tití werd in 1985 opgericht om informatie te verstrekken om te helpen bij het behoud van de katoentamarijn en hun leefgebied in de tropische bossen van Colombia. De programma’s van Proyecto Tití combineren veldonderzoek, onderwijs en gemeenschapsprogramma’s.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten