Site pictogram Colombiaans.nl

De eerste elektronische Bus in Zuid-Amerika is een feit!

globalsoccershop

We vermelden het al in het begin van het jaar, maar afgelopen maandag was het dan toch een feit. De secretaris en minister van Milieu presenteerde maandag de eerste elektronische bus van Zuid-Amerika.

De elektrische bus heeft een exacte uitstoot van 0 en is de enige bus die aangedreven wordt met een milieuvriendelijke accu in geheel Colombia. En zeg nou zelf… Die oude bussen met die gigantische rookpijpen aan de achterkant konden echt niet meer.

Burgemeester Gustavo Petro sprak van een fantastische dag! “We zijn bezig aan verschillende manieren om de klimaatverandering aan te passen, dit zal een belangrijke bijdragen hieraan leveren.”

De elektrische bus kan zo’n 280 kilometer afleggen alvorens hij “bijgetankt” moet worden. Verandering van bussen was hard nodig in Bogotá. De bussen maken deel uit van 1,5 % van alle voertuigen die er rijden en waren maar liefst samen goed voor 40% van de uitstoot van broeikasgassen in de stad.

Secretaris Susana Muhamed zegt: “Door de toepassing van deze “schone” technologie kunnen we een grote en positieve invloed uitoefenen op de kwaliteit van leven. Het brengt een vermindering van slechte fijne stoffen in de lucht, er is minder geluid en er zijn minder trillingen”. “Daarnaast zouden de luchtwegen van de mensen minder te verduren krijgen, en dat scheelt weer hoge kosten voor de gezondheidszorg”.

De elektrische bussen hebben 2 motoren. Deze draaien ieder op 2 accu’s met 180 kilowatt en zijn goed voor maar liefst 480 pk. Ter vergelijking, een dieselmotor draait op 340 pk. Daarnaast worden op deze manier ook de kosten naar beneden gebracht voor onderhoud. Kortom: een echte aanwinst en wederom vooruitgang in het technologisch en duurzaam traject in Colombia!

Mobiele versie afsluiten