Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia’s Yuri Alvear bereikt zilver met judo!

Colombia’s Yuri Alvear bereikt zilver met judo!
globalsoccershop

In het judo heeft Yuri Alvear gisteren een zilveren medaille behaald! Ze verloor het in de finale helaas van de Japanse Haruka Tachimoto, die tot de beste vrouwelijke judosters behoort ter wereld.

Voor de finalewedstrijd moest Yuri afrekenen met een aantal pittige tegenstanders. Haar eerste tegenstander uit Puerto Rico, Maria Perez, bleek een lastig noot om te kraken. Het werd dan ook 0-0. Maar doordat Perez 3 waarschuwingen ontving ging de winst naar Yuri.

De tweede wedstrijd werd gewonnen met een mooie ipon van de Spaanse María Bernabeu. De derde ronde moest de Sally Conway uit Groot-Brittannië haar meerdere bekennen in de Colombiaanse.

In de finalewedstrijd stond Yuri Alvear dan tegen de Japanse Haruka Tachimoto. Men gaf de Colombiaanse weinig kans tegen deze Japanse wereldtopper van formaat, maar ze hield toch erg lang stand. De wedstrijd was even bezig en naderde zijn einde en dat frustreerde Yuri zo erg dat zij wilde aanvallen, maar ze trapte in de val die de ervaren Tachimoto had uitgezet en werd uitgeschakeld. Het is de eerste keer dat Colombia zo hoge plaats bereikte op de Olympische Spelen.

Na afloop was Yuri echter “not amused”. Ze zei: “Ik kwam hier echt om goud te halen”. “Ik wilde na mijn 4e plaats in Londen 4 jaar geleden zo graag het goud winnen, maar het mocht niet zo zijn”. “Het is misschien wel de meest eerlijke uitslag, maar mijn droom is uiteengespat”. “Ik wilde graag aanvallen en nam hierin teveel risico”. “Ik judo altijd heel aanvallend en agressief maar Tachimoto wachtte goed op mijn aanval en kon hierop anticiperen”. “Het is jammer, maar het is niet anders, dan maar zilver”.

Mobiele versie afsluiten