Site pictogram Colombiaans.nl

COLOMBIANEN KUNNEN VANAF MORGEN DEFINITIEF REIZEN BINNEN DE SCHENGEN ZONDER VISUM!!

colombianen reizen zonder visum
globalsoccershop

Het is zover! Colombianen reizen zonder visum! Colombianen kunnen vanaf morgen definitief reizen binnen de Schengen zonder visum! In aanwezigheid van president Juan Manuel Santos, De vertegenwoordiger van EU van buitenlandse zaken Frederica Mogherini en minister van Buitenlandse Zaken Maria Angela Holguin werd het zogenoemde “visumvrijstellingsovereenkomst” getekend voor korte verblijven in de EU.

Wat houdt dit nu echt in?

Per morgen 3 december 2015 kunnen Colombianen, even als Peruanen trouwens, vrij in het Schengengebied reizen zonder visum. De handtekeningen werden begin deze middag officieel gezet in de Ambassade van Colombia in Brussel. Deze werd bijgewoond en ondersteunt door aanwezigheid van ambassadeurs van verschillende lidstaten van de EU.

Dat betekent dat 2 december 2015 de boeken in gaat als historische dag voor Colombianen en hun wens de Schengen officieel te mogen bereizen. Colombianen mogen nu 26 van de 28 landen van de Europese Unie vrij bereizen.

Welke Schengenlanden zijn dit?

De nieuwe regeling geldt voor Colombiaanse reizigers die visumvrij reizen binnen 26 van de 28 landen binnen het Schengengebied.

BELANGRIJK: In Nederland moet deze regels er ook officieel door zijn. Dat houdt in dat men de website van IND goed in de gaten moet houden. De berichtgeving hierop is leidend!

België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje, Italië, Oostenrijk, Griekenland, Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen, IJsland, Estland, Letland, Litouwen, Slowakije, Hongarije, Polen, Tsjechië, Slovenië, Malta, Liechtenstein en Zwitserland.

Mobiele versie afsluiten