Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse gewoontes deel 2

Colombiaanse gewoontes deel 2
globalsoccershop

In het katern Colombiaanse gewoontes vertelt Diego je over de verschillende gewoontes in taal en gebruik in Colombia. Sommige gewoontes zijn heel grappig en anderen net iets anders dan je gewend bent in België of Nederland. Vergis je niet, er zijn veel gewoontes, gebruiken in doen en laten maar ook spreken. Er zijn veel gewoontes die ook nog eens behoorlijk kunnen verschillen per regio of stad. Welkom bij het katern: Colombiaanse gewoontes deel 2

Door: Diego Alejandro Garzón Florez

In een panaderia wat drinken

Mocht je ooit eens in Colombia geweest zijn, dan is het je vast al eens opgevallen. In een panadería (bakkerij), zijn er zitplaatsen. Daar waar in Nederland het vaak gebruikelijk is om ‘iets af te halen’ bij een bakkerij, werkt dat in Colombia net even iets anders. Het is gebruikelijk om met familie en vrienden af te spreken in een panadería om daar een broodje, dessert of koekje te eten. Je kunt in Colombia voor jouw ontbijt gewoon bij een panadería terecht. Je vindt er ontbijtjes zoals rib-bouillon, gefrituurd ei, tamal en chocolademelk met kaas.


Volg Colombiaans.nl op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.





* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.


Deze ontmoetingen gebeuren natuurlijk ook in barretjes en restaurants, maar in tegenstelling tot Nederland ontmoet je in Colombia je amigos dus ook in een bakkerij. Als je mensen kent, zul je regelmatig de uitnodiging krijgen om even koffie te gaan drinken. Bij de lage- of middenklasse betekent dat vaak dat je een ‘bakkie’ zult gaan doen in een bakkerij. Daar in de lokale bakkerij kun je, in tegenstelling tot een op Europese stijl geïnspireerde bar, de Colombiaanse sfeer letterlijk proeven.

Mariachi muziekanten

Het Mexicaanse genre Mariachi is erg bekend en geliefd in Colombia. Net zoals in Mexico worden de Mariachi’s ingehuurd in Colombia op familiefeesten en verjaardagen, maar ook als serenade om de liefde aan een vrouw te verklaren, of om haar terug te winnen. Er is in Bogotá een straat in Chapinero waar de Mariachi’s op straat staan, klaar om ingehuurd te worden. Ook zijn er Mariachi-bars door de stad verspreid. Het is een vorm van volksmuziek en de liederen gaan vaak over liefde en het leven.

Meer Colombiaanse gewoontes

Ja, er zijn nog veel meer Colombiaanse gewoontes. Maar daarover vertellen we je de volgende keer. Hieronder hebben we nog een paar artikelen staan over meer gebruiken en gewoontes. Lees deze gerust, je zult je verbazen. Dit was Colombiaanse gewoontes deel 2, tot de volgende keer!

Wat zijn Colombiaanse gewoontes?

Colombianen hebben er heel veel die ook nog eens per regio verschillen. WIj behandelen diegene die het meest voorkomen. Lees hieronder de overige artikelen die we hierover schreven.

– Colombiaanse gewoontes deel 1

Mobiele versie afsluiten