Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse damesselectie voetbal met opgeheven hoofd naar huis

Vrouwenselectie voetbal met opgeheven hoofd naar huis
globalsoccershop

Afgelopen nacht speelde het Colombiaanse vrouwenelftal gelijk tegen het beste dameselftal van dit moment, de Verenigde Staten. Het was het enige punt dat Los Cafeteros overhield aan de Olympische Spelen. De wedstrijd eindigden in 2-2.

Voor de Colombiaanse dames stond er gisteren niets meer op het spel. Na de verloren wedstrijden tegen Frankrijk (4-0) en Nieuw Zeeland (1-0) was belangrijk om tegen grootmacht Verenigde Staten geen enorm pak slaag op te lopen.

Voor de Verenigde Staten stond er ook niets meer op het spel. Zij begonnen aan de wedstrijd met 6 punten en konden hun krachten sparen. Dat mondde uit in gemakzucht, want in de 26e minuut mocht Catalina Usme een vrije trap nemen die niemand aanraakte en zo het doel inging. Even leek Colombia alsnog met lege handen naar huis te gaan toen Dunn en Pugh scoorden in de 41e en 59e minuut. Maar in de laatste minuut van de speeltijd was het wederom Usme die namens Colombia de 2-2 scoorde.

Toch jammer

De eerste drie van iedere poule gaan door. Vandaar dat het jammer was dat Colombia met 1-0 verloor van Nieuw Zeeland. Frankrijk en de Verenigde Staten zijn van oudsher sterke landen als het gaat om vrouwenvoetbal. De Verenigde Staten gaat door met 7 punten, achtervolgt door Frankrijk met 6 en Nieuw Zeeland met 3.
Hopelijk doen de mannen het later vandaag beter. Zij zullen van Nigeria moeten winnen om door te gaan.

Mobiele versie afsluiten