Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse chef Leonor Espinosa naar Nederland

globalsoccershop

Missethoreca.nl meldt dat de Colombiaanse chef Leonor Espinosa in oktober in Maastricht een masterclass zal geven op het Folie Culinaire. Het Folie Culinaire is een internationaal vakevenement voor gastronomie, deze wordt gehouden in Maastricht.

Chef Leonor Espinosa is een zeer bekende chef in Zuid-Amerika. Deze pittige dame staat met haar restaurant genaamd ‘Leo Cocina y Cava’ op de zestiende plaats van de Latin America’s 50 Best Restaurants. Met deze zestiende plaats beschikt Espinosa over het beste restaurant van Colombia. Leo Cocina y Cava is gevestigd in Bogotá.

Biografie

Leonor Espinosa is geboren in Cartagena. Al op jonge leeftijd leert zij de authentieke keuken van de kust kennen. Haar ervaring en kookkunst doen haar in 2007 besluiten om haar restaurant Leo Cocina y Cava te openen. Het eerste jaar wordt ze al direct opgenomen in het lijstje van 82 beste restaurants door Condé Nast Traveller Magazine.
Haar specialiteit? Traditionele Colombiaanse gerechten met een moderne twist. De 52-jarige Espinosa kookt met veel passie. Ze werkt met planten uit tropische regenwouden, vruchten en bessen, maar ook met koffiebonen. Je kunt de beurs Folie Culinaire bezoeken van 9 – 11 oktober in Mecc Maastricht.

Mobiele versie afsluiten