Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaans recept: Patacon con Carne

Colombiaans recept: Patacon con Carne

Het is bijna etenstijd of misschien heb je juist wel je diner genuttigd zo voor het weekend. Misschien is dit dan een lekker Colombiaans recept voor morgen. Patacón con carne (ook tips voor de vegetariërs onder ons) is ook wel “knapperig bakbanaan met draadjesvlees” en erg geliefd in Colombia. Misschien heb je het al weleens gegeten zonder dat je de naam wist.

Patacón con carne valt van oudsher onder streetfood en wordt gegeten in veel delen van Latijns-Amerika. Je zou de ‘geplette banaan’ bijna kunnen vergelijken met een sneetje brood die je belegt met in dit geval ‘carne’ of voor vegetariërs juist groente. Maar hoe maak je zo’n Colombiaans gerecht? Heel simpel, Sandra van Carlina’s neemt ons vandaag mee in het maken van het Colombiaanse gerecht hier gaan we!

Boodschappenlijst:

Hieronder lees je wat je in jouw karretje of mandje moet leggen. Later verdelen we het in het voorbereiden van het vlees en bananen en sofrito.

Ok, nu dat je alle ingredienten voor de Patacon con carne hebt ingekocht gaan we het verdelen en nu echt beginnen met het maken ervan.

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de sofrito:

Bereiding sofrito:

Wat moet je doen: Olie in een steelpan heet maken, de ui glaceren, beetje zout erbij, doe de paprika er bij en laat alles even bakken. Voeg de peper, komijn en bouillon toe.

Bereiding patacon con carne:

  1. Pel de groene bakbanaan, daarna snijdt je de bakbanaan in schijfjes van ongeveer 4 centimeter dik. Frituur deze schijfjes in voldoende frituurolie/vet op 120 graden. Laat ze heel even afkoelen.
  2. Neem een grote plastic tas (doorzichtig) en snij deze open.
  3. Leg het schijfje in het midden van het plastic en doe de andere flap erboven en plet de bakbanaan met een plat bord.
  4. Frituur de platte schijfjes even op 180 graden totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
  5. Meng het draadjesvlees met de sofrito samen. Vervolgens zet het even op zacht vuur.
  6. Mocht u vegapatacones willen maken, vervang het vlees voor groenten, de rest van de bereidingswijze blijft hetzelfde!
  7. Serveer de knapperige patacones met een beetje zout (optioneel) en leg er een beetje vlees op.


Tip!
Patacones met wat zout zijn overigens ook heel lekker om zo te serveren bij een rijstmaaltijd!

Tip 2:
Je kunt er ook kleine blokjes feta en avocado bij doen als smaakversterker.

Buen provecho!!

Heb jij een lekker recept? Deel deze dan en stuur deze op naar: info@colombiaans.nl.

Ander Colombiaans nieuws

– Spaanse namen

Mobiele versie afsluiten