Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia zit grootste en machtigste drugshandelaar op de hielen

globalsoccershop

Dario Antonio Usaga, heet hij. Voor insiders ook wel bekend als “Otoniel”. Usaga is de leider van de Usaga’s die deel uitmaken van de Golf Clan. Met groot materieel zitten zij met Black Hawk-helicopters in het noorden van Colombia Otoniel behoorlijk op de hielen.

Otoniel is volgens bronnen de grootste en machtigste drugshandelaar van Colombia op dit moment. Daarnaast is hij de leider van het grootste paramilitaire groep in het land, genaamd de Usaga’s. Men vermoed dat hij zich schuilhoudt in een villa tussen de dichtbeboste bananenplantages ergens in het noorden van Colombia. In de wilde zoektocht van de regering naar rust hebben zij een behoorlijke politiemacht op de been gebracht om Otoniel in te rekenen. Ongeveer 1000 man zijn al dagen aan het zoeken naar de grootste drugsbaas van dit moment.

Angel Mendoza zegt: “Hij verplaatst zich om de drie uur en zit telkens ergens anders. Maar we komen erg in de buurt en is slechts een kwestie van tijd voor we hem vinden”. Vorige week werd de stad Apartado (Antioquía) volledig uitgekamd. Er werden daarnaast flyers uitgedeeld met een foto van de boef. Ook staat er een prijs op zijn hoofd van maar liefst 5 miljoen Amerikaanse dollar voor de tip die leidt naar een arrestatie.
Dario “Otoniel” Antonio Usaga is altijd omringd met paramilitair personeel en kunnen als zij willen, hele dorpen in gijzeling houden. Bewoners van een dorp zijn daarom niet snel geneigd om te praten. Usaga is 45 jaar en de Golf Clan is op dit moment goed voor tweederde van alle cocaïnehandel in Colombia.

Mobiele versie afsluiten