Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia start avocado-export naar China

globalsoccershop

Daar waar in Nederland avocado-restaurants als paddenstoelen uit de grond schieten, gaat Colombia als belangrijke avocado-exporteur haar grenzen verleggen. AGF meldt dat over een aantal maanden Colombia zal starten met de export van avocado’s naar China.

De Colombianen exporteren al jaren naar de Verenigde Staten en kwamen er vrij snel achter dat het exportprotocol van de V.S. voor maar liefst 90% lijkt op die van China. Reden voor Rodolfo Ahumada van Pacific Fruits om toch eens te praten met de regering van het Aziatische land om de avocado’s te exporteren.

Chinese controleurs naar Colombia

Ondertussen is de laatste fase ingegaan om de avocado’s van Colombia naar China te krijgen. Chinese inspecteurs zijn naar Colombia gegaan om te kunnen zien hoe de Colombiaanse avocado’s worden geteeld. “Dit proces van controleren en informatie verzamelen kan een tijd duren, misschien wel jaren. Uiteindelijk zal alles afhangen van de wil en interesse van beide partijen. We denken echter niet dat er veel problemen zullen optreden en vermoeden zelfs dat we binnen zes maanden kunnen starten met de export van avocado’s”.

Grootste avocado-exporteurs

Mexico is op dit moment de belangrijkste leverancier van avocado’s voor China. Mexico exporteert gemiddeld zo’n 80 containers per week naar China. “Export naar China is op dit moment erg interessant. Het land staat meer open voor buitenlandse consumptiegoederen. Zelfs voor goederen die voorheen nog totaal onbekend waren in het land. Er wordt ook veel informatie gegeven aan de Chinese consumenten over hoe zij avocado’s kunnen eten”, aldus Rodolfo Ahumada.

Mobiele versie afsluiten