Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia onderschepte dit jaar al 8 miljard aan cocaïne

Colombia onderschepte dit jaar al 8 miljard aan cocaïne
globalsoccershop

Hoewel Colombia al lang niet meer de grootste cocaïneproducent ter wereld was sinds de jaren ’90 heeft het de afgelopen jaren weer een stijging ingezet. Dat leidde tot een recordonderschepping. Tot dusverre hebben de Colombiaanse autoriteiten al 300 ton aan cocaïne onderschept.

Met opkomende landen zoals Bolivia en Peru kwam Colombia een tijd in de schaduw van deze landen te staan als het ging om de productie van cocaïne. Echter is het dit jaar behoorlijk mis, de autoriteiten melden dat dit de grootste cocaïnevangst ooit is. Onder andere de FARC hebben lang gebruik gemaakt van de drugshandel en hiermee honderden miljoenen dollars verdiend.

Creatief smokkelen voor gevorderden

De grootste cocaïnevangst was in mei van dit jaar. Toen werd er bij het grensgebied met Ecuador beslag gelegd op een onderzeeër. Hierin lag bijna een ton aan cocaïne opgeslagen. Dit was echter niet de meest creatieve manier van smokkelen. In het verleden hadden de Colombianen zeer creatieve manieren van cocaïnesmokkel. De smokkel van cocaïne in snoepdozen, bananendozen, opgezette dieren en zelfs een dode baby waren niet vreemd.

Met de 300 ton cocaïnevangst is er voor de drugshandelaren meer dan 8 miljard euro pure winst door de neus geboord.

Mobiele versie afsluiten