Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia met een klein budget

Colombia met een klein budget
globalsoccershop

Colombia is een land dat je uitstekend kunt bezoeken met een kleiner budget. Als backpacker is het handig om te weten welke kosten je ongeveer kunt verwachten en waar je eventueel op kunt besparen. Zuid-Amerika is in het algemeen wat prijziger om te bereizen dan bijvoorbeeld Zuid-Oost Azië, maar in Colombia kom je een heel eind met een budget van €30 – €50 per dag.

Slim pakken

Daniëlle Rietberg van adviesjagers.nl beaamt dat je met een goede planning al een stuk kunt besparen op de kosten die je maakt tijdens de reis. “Neem een herbruikbare waterfles mee van thuis die je onderweg bij kunt vullen in het hostel. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar bespaart je al snel redelijk wat geld doordat je niet iedere keer losse flesjes water hoeft te kopen. Ook is niet alles dat je nodig hebt voor je reis perse goedkoper in Colombia dan thuis. Vanuit huis kun je bijvoorbeeld gemakkelijker online prijzen vergelijken voor die ene leuke bikini, waardoor je vaak voordeliger uit bent dan wanneer je een merk bikini koopt tijdens je reis. Weer andere zaken kun je goedkoper aanschaffen in Colombia, zoals shampoo en verzorgingsproducten. Dit scheelt gelijk weer wat gewicht in je backpack!

Tips voor goedkope vliegtickets

Besparen op de vliegtickets wilt iedereen, want hierdoor blijft er weer wat meer budget over om leuke dingen te ondernemen tijdens je reis. Vergelijk ticketprijzen op vergelijkingssites zoals Kayak en Skyscanner en gebruik de Google Flights tool om het allergoedkoopste ticket te vinden. Uiteraard is het verstandiger om buiten de vakanties om te reizen en helpt het als je niet vastzit aan specifieke data.

Besparen op kosten voor accommodatie

Het grootste deel van je reisbudget zal je in Colombia uitgeven aan overnachtingen. Over het algemeen kun je redelijk geprijsd slapen in allerlei soorten accommodaties, van dorms tot appartementen en luxe resorts. Als je in je eentje reist is het vaak het voordeligst om in een dorm in een hostel te slapen. Dit is een gedeelde slaapzaal. Met een reismaatje kun je nog goedkoper uit zijn door de kosten voor een eigen kamer te delen. Zowel in een hostel als een hotel ben je rond een tientje per nacht per persoon kwijt. Wil je met een grotere groep vrienden naar Colombia? Dan valt het aan te raden om AirBnB te checken. Hier vind je luxe villa’s en appartementen voor 8 tot 10 personen die helemaal niet duur zijn als je de kosten met iedereen split.

Kosten voor eten in Colombia

In Colombia kun je goedkoop en erg lekker eten. Zeker in de grote steden heb je veel keuze uit verschillende soorten street food. Voor een complete maaltijd betaal je rond de €2,-! Westerse gerechten kosten vaak meer geld. Als je geld wilt besparen tijdens je reis naar Colombia kun je dus beter genieten van de lokale keuken. Bekijk hier onze tips voor Colombiaanse restaurants in Nederland om alvast kennis te maken met de smaak. Bier kost ook niet veel in Colombia, maar als je vaak uitgaat merk je dit zeker terug in je krimpende budget.

Meer informatie over reizen naar Colombia? Bekijk de website van Go2Colombia.nl.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten