Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia een van de beste landen om met pensioen te gaan

Colombia een van de beste landen om met pensioen te gaan
globalsoccershop

Lekker. Pensioen. Sommigen van ons kijken hier (nu al) naar uit. Maar wat zijn eigenlijk de beste landen om met pensioen te gaan? International Living zocht het uit en kwam met een top-10 lijst. En wat blijkt? Colombia een van de beste landen om met pensioen te gaan.

Hoe zijn deze beste pensioenlanden berekend?

Dat is een goede vraag. Volgens International Living is dit berekend door informatie verkregen door betrouwbare bronnen in de beste pensioenbestemmingen over de hele wereld. Hoewel het geen wetenschapelijk onderzoek is, bestaat de top-10 wel uit mensen ter plaatse met realistische informatie. Daar gaan we, dit zijn de beste landen om met pensioen te gaan.

De beste landen om op pensioen te gaan anno 2023

Er staan heel leuke landen bij, dus spaar wat je sparen kunt en smeer hem naar een van onderstaande landen. Dit zijn de beste landen van 2023 om op pensioen te gaan.

  1. Portugal
  2. Mexico
  3. Panama
  4. Ecuador
  5. Costa Rica
  6. Spanje
  7. Griekenland
  8. Frankrijk
  9. Italië en Thailand (gedeelde plaats)
  10. Colombia

Leuk dat Colombia er tussen staat, nietwaar? Wie wilt er nou geen rustige oude dag in Bogotá, Medellín, juist de kust of ergens op een finca in de koffiestreek? Let wel op want als je als Nederlander in buitenland woont met Nederlandse bank kun je straks geen Nederlandse bank meer aanhouden. Men schijnt al een tijd bezig te zijn met deze regel en gaat mogelijk dit jaar al in. Bekijk voor de laatste updates op deze website van Emigratie banken en betalingen.

Duurste landen

De duurste landen om met pensioen te gaan zijn niet heel allerdaags. Volgens Manners is het een interessant lijstje. Bermunda staat op nummer 1 gevolgd door Zwitserland, Kaaimaneiland, Bahama’s, Barbados, Noorwegen, Singapore, Ijsland, Jersey (Verenigd Koninkijk) en Denemarken. Waar Nederland staat? Op nummer 22, dus is ook niet heel goedkoop.

Mobiele versie afsluiten