Site pictogram Colombiaans.nl

Carnaval van Barranquilla: Barranquilla maakt zich op voor carnaval

carnaval van Baranquilla
globalsoccershop

Carnaval van Barranquilla

Terwijl België en Nederland zich klaarmaken voor het koude winterweer maakt men zich in Barranquilla klaar voor het jaarlijkse carnaval. Deze door UNESCO uitgeroepen ‘Culturele waarde voor de Mensheid op Immaterieel gebied’ is op het carnaval van Rio na, de grootste ter wereld en wordt gehouden van 14 tot 17 februari 2016.

Carnaval van Barranquilla wekt buitenlandse interesse

Het carnaval van Barranquilla is na Kerst toch wel één van de meest grote feestdagen van Colombia. Het geeft men dan even tijd om alle zorgen te vergeten en te genieten tijdens deze 4 dagen van cultureel en folklore op hoog niveau. De afgelopen jaren waren toeschouwers niet alleen meer van Colombiaanse origine. Steeds meer buitenlandse toeristen ontdekken dit evenement vol van etnische diversiteit, entertainment, vreugde, dans en muziek.

Tot slot

Dus mocht je in de buurt zijn of ergens anders in Colombia, maak dan absoluut een aantal dagen vrij om het wereldberoemde carnaval van Barranquilla mee te maken. Mis deze kans niet. Naast dat de carnaval er plaatsvindt kun je er de lokale dierentuin bezoeken, de vulkaan Totumo, Museo del Caribe en Parque Natural Isla de Salamanca. Niet dat je hier tijd voor hebt tijdens carnaval, maar dat geheel ter zijde.

Mobiele versie afsluiten