Site pictogram Colombiaans.nl

Brazilië plant benefietwedstrijd tegen Colombia voor slachtoffers ramp

globalsoccershop

De nationale voetbalbond van Brazilië is bezig met het plannen van een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia. Hierbij kwamen 71 passagiers om het leven en overleefden er zes.

De bedoeling is om tegen Colombia te spelen. Een woordvoerder van de Braziliaanse voetbalbond CBF zei: ‘We weten alleen nog niet exact of het hen schikt vanwege de speelkalender’. ‘Maar wat er ook gebeurt, de benefietwedstrijd zal er absoluut komen, ook als Colombia niet de tegenstander kan zijn’.

Chapecoense druk bezig met wederopbouw club

Ondertussen is Chapecoense druk bezig om de club te hervormen. Gisteren stond de laatste competitiewedstrijd op het programma maar deze is uitgesteld.

Chapecoense is begonnen met het aanpassen van het clublogo. Ter nagedachtenis aan de overledenen heeft men een extra ster toegevoegd. In een officiële verklaring zegt men

‘De bovenste ster staat voor de verovering van de Copa Sudamericana 2016. Het wit is het teken van vrede. De vrede die gevonden is door onze eeuwige kampioenen. Daarnaast symboliseert wit het licht dat ons vooruit zal begeleiden.’
‘De tweede ster in de letter F verwijst naar het voetbal. Het is een subtiele maar krachtige manier om degenen die hun leven gewijd aan Chapecoense hebben te vereeuwigen. We zullen doorgaan met het schrijven van het verhaal waaraan we met zoveel zorg aan bezig waren.’

Chapecoense wil geen voorkeursbehandeling

Chapecoense heeft het voorstel de aankomende 3 jaar niet te kunnen degraderen van de clubs afgewezen. De clubs in de Braziliaanse serie A wilden Chapecoense dit gebaar doen toekomen omdat zij ‘de club opnieuw moeten opbouwen en vrij moeten kunnen zijn van eventuele degradatiezorgen’.

Ondertussen krijgt Chapecoense uit alle hoeken steun. Spelers bieden zichzelf aan en vorige week is er een nieuwe trainer aangesteld (Vágner Mancini). FC Barcelona heeft Chapecoense daarnaast uitgenodigd voor het Trofeo Joan Gamper. Op deze manier willen de Catalanen een groot eerbetoon maken aan de 71 overledenen. Op deze manier kan FC Barcelona ook een financiële bijdrage leveren.

Mobiele versie afsluiten