Site pictogram Colombiaans.nl

Belangrijkste huurmoordenaar Escobar krijgt eigen serie

globalsoccershop

Series en films over Pablo Escobar zijn ‘hot’. En niet alleen in Hollywood. Ook andere verhalen van hoofdrolspelers rondom Pablo Escobar zijn het waard om te vertellen. Eerder deze maand ging het verhaal van Agent Robert Mazur al in premiére in de film The Infiltrator. En in januari van 2017 wordt het verhaal van Piloot Barry Seal met Tom Cruise in de hoofdrol verteld. Deze keer gaat het over Escobar’s belangrijkste huurmoordenaar Popeye. Hij krijgt een eigen tv-serie…

Popeye wordt hierin gespeeld door Juan Pablo Urrego. De productie is gebaseerd op het boek dat Jhon Jairo “Popeye” Velasquez schreef, genaamd “’Sobreviviendo a Pablo Escobar”, of wel Surviving Pablo Escobar. Popeye was het hoofd van de bende huurmoordenaars. Hij werd verdacht van de moord op zo’n 3000 personen maar volgens hem zijn dit er veel meer. Hij zat een straf uit van 22 jaar en is sinds 2014 op vrije voeten.

Vertrouweling van Escobar

De nu 54-jarige Popeye werd op zijn 18e eerst een huurmoordenaar en later vertrouweling van Pablo Escobar. Popeye werd gearresteerd in 1992 en veroordeeld voor 250 moorden, inclusief die van zijn eigen vriendin. Hij zette tientallen ontvoeringen op en plaatste meer dan 250 autobommen. Vanwege zijn medewerking aan de politie kreeg hij een lagere straf dan aanvankelijk de bedoeling was. Eenmaal in de gevangenis had hij het geluk meerdere malen te ontkomen aan aanslagen. Telkens werd hij vooraf ingeseind door aanhangers van Pablo Escobar.

Zo waarheidsgetrouw mogelijk

De productie laat weten de serie zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten overkomen. De serie gaat over de belangrijkste momenten uit zijn leven. Over zijn liefde, over de moorden, zijn overgave aan de autoriteiten en zijn leven in de gevangenis. Juan Pablo Urrego, die de hoofdrol van Popeye zal spelen zei: “Het spelen van een complexe persoonlijkheid is een mooie uitdaging”. Hij had al verscheidene keren een ontmoeting met Popeye om hem zo goed mogelijk te leren kennen en in te leven.

Surviving Pablo Escobar zal voor 100% worden opgenomen in Colombia en zal onder leiding staan van Luis Alberto Restrepo “Peto”, Jorge Sandoval en Juan Carlos Vásquez. De productie laat tot slot weten niets weg te laten, dat de productie van hoogwaardige kwaliteit zal zijn en dit het meest ambitieuze en meest gewaagde project van hun ooit is. Lisette Osorio, Vice President Sales van Caracol zegt dat dit project internationaal gezien voor “opschudding” gaat zorgen.

Koop Pablo Escobar producten via Colombiaans.nl bij Bol.com

Mobiele versie afsluiten