Site pictogram Colombiaans.nl

Het belang van een Colombia-magazine

globalsoccershop

Een column die je moet lezen

Ja mooie titel he? Zojuist is het tweede Bolívar Magazine uitgekomen en hier zijn we trots op. We zijn de afgelopen maanden ontzettend druk bezig geweest om het magazine van vorm en inhoud te voorzien.
Hier zijn ontzettend veel uren in gaan zitten. Bolívar Magazine is het eerste Colombia-magazine van Nederland en daar mogen we met z’n allen trots op zijn. Dus ben je nog geen lid, doe het snel want de oplage is klein, dus op is echt op. Over de oplage gesproken, had ik al gezegd dat deze niet hoog is? Voordat we het magazine van het eerste kwartaal lanceerden, in januari, kregen we een aantal reacties dat men hiervoor ‘niet wilden betalen’. Of ‘waarom kost het zoveel geld?’ Allemaal opmerkingen die wel hout snijden, maar gelijk ook makkelijk te verklaren zijn. Drukkosten en verzending kost ons ook gewoon geld (en niet zo’n beetje ook). Omdat de oplage niet heel hoog is, kost het verhoudingsgewijs ook meer. Maar toen de, overigens zeer kritische, lezers het blad toch bestelden waren zij laaiend enthousiast en het veelal toch al geel, blauw, rode-hart met plezier gevuld.

We halen alles uit de kast om het blad er zo professioneel mogelijk uit te laten zien. Het magazine ziet er mooi, informatief en zo professioneel uit en we kregen hierdoor veel complimenten en uiteraard ook verbeterpunten. Daardoor hebben we een mooi aantal jaarabonnees behaald, maar het is nog niet genoeg, nog lang niet. Het aantal leden moet absoluut nog stijgen. Het jaar 2017 is gegarandeerd van 4 Bolívar Magazines. We begrijpen dat “de nek uitsteken” betekent dat je soms risico’s in het leven moet nemen. Daarom kan het maar zo zijn dat dit het eerste, maar ook gelijk het laatste jaar van een Colombia-magazine is. Maar die ervaring nemen we dan ook weer mee. Nu is het zo dat er niets anders bestaat op het gebied van een Colombia-magazine. Hoevaak kun je een leuk artikel lezen in een tijdschrift, en wil je dan niet meer lezen? Het is in die zin ook een ‘niche markt’, een beetje exclusief, maar elke euro waard!

Uiteraard staat onze deur altijd open voor tips, opmerkingen en andere verbeterpunten. In het najaar van 2017 zullen we bepalen of er genoeg draagvlak is voor een tweede jaar van het Bolívar Magazine. We leggen dan het draagvlak naast de hoeveelheid tijd en energie dat het kost om een magazine zoals deze te maken. Nu wil ik hier gelijk aan toevoegen dat alles letterlijk handmatig gedaan wordt. Sommigen denken wellicht dat Colombiaans.nl een kantoor heeft, maar we zijn gewoon vanaf de zolderkamer begonnen en dat is nu nog steeds zo. Van de schrijvers aansturen, deadlines zetten, contact met drukker, foto’s inkopen, proefdruk controleren, zelf alle magazines in de enveloppen doen, administratie en financiën bijhouden en het op de post doen van de magazines… Ja, alles doen we gewoon zelf en vergeet ik nog heel wat andere werkzaamheden die gedaan worden. Dat drukt de kosten. Niet alleen voor onszelf maar ook voor jou als lezer.

Waar ik naartoe wil? Meer lezers! Het wordt een uitdaging, maar ik wil naar de 200 jaarabonnees. Abonnees die elk kwartaal reikhalzend uitkijken naar het magazine. En reken maar dat 2018 een fantastisch jaar wordt! Dat wil je meemaken als lid van Bolívar Magazine. Wat dacht je van de presidentsverkiezingen? Gaat de Colombiaanse schaatser Causil de Olympische Winterspelen 2018 in Pyongyang halen? Of wat dacht je van het WK 2018 in Rusland? Wat staan er een toponderwerpen op het programma. Het zou zonde zijn als dit allemaal in rook op zou gaan. Dus ben je nog geen (jaar)abonnee, wordt dan nu jaarabonnee! Help ons om het Bolívar Magazine te laten bestaan. Het magazine is van jullie en de onderwerpen die hierin voorkomen worden mede door jullie bepaald. Help ons en wordt nu lid! Want anders kan het zomaar zijn dat het gelijk het laatste jaar was van het Bolívar Magazine…

– Luís Ernesto van Baren
Bolívar Magazine

Schrijf je hier in voor Bolívar 02

Ben je nieuwsgierig geworden naar het blad? Wil je een proefexemplaar of jaarabonnement bestellen? Laat dit ons hieronder direct weten. Wees er echter snel bij want de voorraad is zeer beperkt. Op = echt op.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Mobiele versie afsluiten