Site pictogram Colombiaans.nl

Ay Caramba! Colombia levert toch geen Miss Universe 2015

globalsoccershop

Ze was het… en later toch niet. In Las Vegas werd gisteravond de finale van Miss Universe gehouden. Miss Universe is een wedstrijd die niet veel uitleg nodig heeft. Er worden eerst nationale schoonheden gekozen en vervolgens wordt hieruit weer een selectie gemaakt die mee mogen strijden voor “mooiste dame van het universum.” Vergis je niet, het niveau is hoog. Aan de wedstrijd namen maar liefst meer dan 80 landen deel. Wat net zoals vorig jaar een mooie avond had moeten worden voor Colombia, veranderden in een zeer pijnlijk moment.

De avond kon niet stuk voor de inzending namens Colombia Ad Guttierez. De presentator en komiek Steve Harvey die de finale mocht presenteren noemde Miss Colombia uit tot winnaar van de schoonheidswedstrijd. Aan Colombia’s zijde sprong iedereen op en regende het felicitaties. Het voorval duurde meer dan 2 minuten voordat Harvey zijn domme fout herstelde. Hij gaf toe dat het juist genoteerd stond op zijn papiertje maar de verkeerde naam zei.

Miss Universe extra pijnlijk

Doordat Ariadna Gutiérrez nagenoeg geen Engels spreekt wist ze niet wat er aan de hand was toen ze haar kroon en sjerp moest afstaan. De winnaar van Miss Universe 2015 is de Filipijnse Pia Alonzo Wurtzbach. Harvey bood zijn excuses aan maar benadrukte dat het een ‘menselijke fout was die iedereen kon gebeuren.’
https://youtu.be/Z9aRmmWX5XI

Backstage bij Miss Universe

De Colombiaanse schone Gutiérrez lachte ‘on stage’ als een boer met kiespijn maar is later backstage in tranen uitgebarsten door haar verlies. Haar kroon en sjerp werden afgepakt, de bloemen mocht ze houden.

Miss Universe Pia Alonzo Wurtzbach heeft haar moment niet gehad

“Het was een fantastische avond met een heel triest en zielig einde”, zegt Kim Kötter, die Miss Nederland was in 2002. “De uitzending werd live uitgezonden in alle landen, maar eindigde na de kroning van Miss Colombia. Daardoor heeft winnaar Pia haar moment niet gehad”.

Wat gebeurde er toen met Steve Harvey?

Nou, deze werd totaal gefileerd op Twiter en andere social media. Hij stuurde zelf 2 tweets met de boodschappen “I’ d like to apologize wholeheartedly to Miss Colombia & Miss Philippines for my huge mistake. I feel terrible” en “Secondly, I’d like to apologize to the viewers at that I disappointed as well. Again it was an honest mistake”.

Mobiele versie afsluiten