Site pictogram Colombiaans.nl

Aardbeving treft ook Colombia

Aardbeving-treft-ook-Colombia
globalsoccershop

De “El terremoto”, ofwel de aardbeving treft ook Colombia. De rampzalige aardbeving waarvan het centrale punt zich in Ecuador bevond had ook zijn effect in Colombia. In Colombia kwam de aardbeving hard aan. Hierdoor hebben sommige huizen het begeven of staan op het punt van instorten. Dit door dat de infrastructuur en de bouw van huizen niet al te best is.

Veel huizen zijn niet aardbevingsbestendig gebouwd en zijn daarom zeer kwetsbaar bij aardbevingen. Gelukkig is de hulpverlening wel goed georganiseerd. Er bestaat in Colombia een burgerwacht die getraind is om in dit soort situaties te opereren . Deze worden centraal door de Colombiaanse overheid getraind en (op)geleid.

Je kunt ze herkennen aan hun oranje kleding. In Ecuador zijn er 6 Colombianen omgekomen en 139 vermisten. Colombia stuurt ook hulp naar Ecuador, zo’n 50 hulpverleners (burgerwacht) en 50.000 liter water.

In Zuid-Amerika komen vaker aardbevingen voor omdat er 3 aardplaten botsen. De Zuid-Amerikaanse, de Nazca en de Caribische plaat. Dat houdt concreet in dat Choco, Santander, en Norte de Santander hier behoorlijk hinder van kunnen ondervinden. De aarbeving van afgelopen weekend liet zijn sporen achter in Popayan en Cali, dus met name het zuidwesten van Colombia.

Mobiele versie afsluiten